Egy dobogó és óriási javítások

Remekeltek a Pannonia juniorjai


- Huszti György írása -

Véget ért az Észt Junior Open az Északi-tenger partján elhelyezkedő Manniván és a magyar junior trió alighanem felejthetetlen élményekkel lett gazdagabb az itt eltöltött szűk egy hét alatt.

Ma, az utolsó záró-flightban indulhatott Závadszki Bálint a fiúk U18 csoportjában. A “Sensey” két versenynapot követően a második helyen állt, de sajnos a döntőnap egyáltalán nem sikerült számára. Egy TriplaBogey-val kezdte a mai körét és ebből a “sokkból” nem is tudott visszajönni a nap folyamán. Háromnapi eredménye: 73, 74, 81 a European Tour Destination címet büszkén viselő Estonian Golf & Country Club Par72-es pályáján. Bálint (köszönhetően a hátsó-hátsó elütőre kapott plusz négyes Playing-jének) valamivel jobb hcp-vel térhet haza, mint amivel elindult, de a dobogóról sajnos lecsúszott.

Nem úgy, mint Stern Lea, aki a három nap alatt (a férfi elütőről játszva) 16-os playingekre ütött egészen elképesztő eredményeket és így, bár 10,2 hcp-vel vágott neki élete első külföldi versenyének, gyakorlatilag a WAGR verseny harmadik napjára kis híján megfelezte(!) hendikepjét (83, 78, 83). Lea emellett az U16 lány kategória harmadik helyét is megszerezte (annak ellenére, hogy jelenleg még csak U14 életkorú). Igazából a versenyen többen “hendikep csalónak” hitték Őt a teljesítményét látva és számolva ?

Mint ahogy a szintén U14-es Nagy Ármin is valami egészen fenomenális score-t játszott ma, aki a 11,5 hcp-jét meghazudtolva az U14-esek kétnapos versenyét egy bemelegítő 84-el kezdte, majd erre a mai napon egy 76-ot(!!) csapdosott rá, úgy hogy az utolsó 10 szakaszát végig Par-ra hozta le. Árminnal készült gyors interjúnk:
“Az első napot követően már jobban megszoktam a külföldi flight-társakat, ez rengeteget segített. Ugyanakkor, őszintén megmondom ez a pálya nekem egyáltalán nem volt túl hosszú (5 400 méter körül), míg odahaza a Par4-eseken általában a 7-es vasat kell használnom, itt most a legtöbb esetben 9-essel, vagy wedge-el támadhattam a green-eket. Mindig, mindenki mondja, hogy maradt még benne, most én is ezt teszem, mert bár nagyon sokszor kifejezetten jó break-eket “kaptam” ma, de azért így is akadt egy-két izgalmasabb szakasz. Természetesen így is rendkívül boldog vagyok a mai eredménnyel, és szeretnék gratulálni a teljes magyar csapatnak!”

A kis magyar küldöttség gépe szombat délután a bécsi reptéren landol, így a rajongóknak a Schwechat-ra kell kiszaladniuk virágokkal és transzparensekkel felszerelkezve. A magunk részéről tiszta szívvel gratulálunk Leának, Árminnak és Bálintnak, valamint az Őket elkísérő kisebb szülői kontingensnek is!


Fotók: caddie.hu

2020.07.16.

Hozzászólások