Ébred a Bakony

Ne akarj a fekete kalap mögé kerülni


- Véh Balázs beharangozó írása -


E hét szombatján, április 10-én elindul a versenyszezon a Forest Hills golfpályán is, ráadásul rögtön egy nagyágyú közreműködésével, hiszen a Budapesti Értéktőzsde jeles szoftverkirálya, a Kulcs-Soft Nyrt. a nyitány támogatója.
A hagyományos texas formáció helyett ezúttal rögtön egy hendikep módosító egyéni verseny kerül terítékre, amely kiváló felkészülési lehetőség az április 18-i ranglista versenyre is.

Nevezni a GOLFiGO felületén lehet, jó is lesz hozzászokni, mert a zirci klubban az idény minden eseményén így lesz már ezután. Érdemes igyekezni, hiszen a péntek déli határidő vészesen közeleg, és már nem sok kiadó hely van a 44 főben maximált mezőnyben.

A pálya, bár ebben a pillanatban éppen jótékony hatású hó alatt pihen, szombatra egészen biztosan legszebb arcát mutatja majd. A játékosok már az új szakaszsorrend szerint vághatnak neki a 10:00 órakor, dudaszóra emlékeztető puskalövéssel induló stableford viadalnak, ahol a bruttó győztes mellett a női, a szenior, valamint a férfi mezőny legjobbjai vihetnek haza kupákat a szponzor jóvoltából, valamint különdíjban részesül majd a leghosszabb kezdő ütés és a zászlóhoz legközelebbi kísérlet is.

Bár a pálya tavalyi különleges beállítást kipróbáló valamennyi golfozó által szenzációsnak ítélt két zászlós kezdeményezését a szövetség szigorú szakértői sajnálatos módon elkaszálták, lesz azért újdonság bőven. Egyrészt a játékélmény fokozása és a biztonság növelése érdekében felcserélésre került néhány szakasz (3/12, 5/14 és 7/16), így a Par5-ös lyukak egy kicsit jobban szét lettek szórva. Másrészt az ikonikus 9/18-as pályát átszelő vízakadálynak látszó no-play szakadék előtti platót követő meredek lejtő felgyorsításra került, így senkinek nem lesz módja mickelsoni trükközésre a 45 fokos beállást kívánó rough-ból, mert a labda le fog gurulni egy barátságos vízszintes területre, ahol pedig a megemelt fűben jó eséllyel nem fog beszaladni a fekete kalappal dekorált sárga karók mögé. 

Reméljük legalábbis… ?


Fotó: Kállay Tamás

2021.04.07.

Hozzászólások