Csodák márpedig, VANNAK!

Pitching wedge a hetesvasonHosszú hallgatást követően az egykori legendás golf fényképgaléria site, a hetesvas.hu szerkesztője Buna Edvin jelentkezett egy nem mindennapi (már-már hollywoodi filmekbe illő) történettel, fogadjátok szeretettel írását:

Csodák márpedig, VANNAK!
Legalábbis nehezen tudom mással magyarázni a következő pár sorban leírt Pitching Wedge történetét.

Kevéssel azután, hogy valamelyest megtanultam golfozni, a játékomat igyekeztem technikai háttérrel is javítani, vagyis keresgéltem az interneten egy igazán jó ütőszett után. Voltak egészen jó próbálkozások, de egyik sem fogott meg igazán. Egy napon aztán rátaláltam arra, amit úgy gondoltam, sőt úgy gondolok, hogy a golfütők terén ez a valaha volt egyik legjobb, vagyis egy Taylormade R7 TP ütőszettre. TP vagyis Tour Preferred, a cég szlogenje alapján is a legjobb játékosok számára készült. 2007-ben és 2008-ban Sergio Garcia pl ilyennel játszott a Touron. Hibátlan. És tényleg. Ráadásul a 7-es a kedvenc számom, meg hetesvas.hu, úgyhogy tökéletes. Csak kell hozzá egy igazán jó játékos is, aki akkor nem voltam. Mitagadás az ütőszett sokkal többet tudott mint én, de nem adtam fel, küzdöttünk együtt körről körre, versenyről versenyre.

Elsőre nagyon idegen volt, kis ütőfej merev szár, mint egy versenyautó, ami nem kell, hogy komfortos legyen, a funkciójában viszont legyen a legjobb. Az volt. Biztos voltam benne, hogy az ütő tudja amit kell, így nekem kell fejlődnöm. A TP nálam kicsit olyan, mint az autóversenyzőknél a rally világbajnok Mitsubishi Lancer Evo. Mindegy melyik kiadás az Evo az Evo, a TP az TP!

Pár hét után, amikor már bele-bele találtam néhány ütésbe, az fantasztikus érzés volt. Tökéletesen eltalálni a labdát, ami olyan volt utána, mit amit kilőttek, hát leírhatatlanul jó volt . A pontatlan találatokat megbosszulta, de ezzel nem foglalkoztam. Természetesen jött utána a folytatás is, Taylormade R7 Draw driver (köszönet érte egy sporttársnak) jött egy R7 TP 3-as fa, egy Taylormade Monza Spider putter egy R7 bag, úgyhogy lassan összeállt egy szép szett.

Ez a kis idill addig tartott amíg egy nyári délutánon el nem követtem a kezdő játékosok egy hibáját , több ütőt vettem ki a bag-ből, hogy az egyik csak jó lesz egy chip-re. Jó is volt, de a nem használt ütőmet, a PW-t letettem a green mellett a fűbe és jól ott is hagytam. Utolsó szakasz volt, putt, zászló, pályáról le, kocsiba be, föl sem tűnt. Csak amikor hazaértem és pakoltam vettem észre a hiányát. Kocsiba be, rohanás vissza, pálya, recepció, caddie mester, de sajnos senki nem látta az ütőt, nem adták le. Letörtem, nem kicsit. Kaptam ugyan egy hasonló Taylormade PW-t helyette, de az már nem volt ugyanaz.

Játszottunk még elég sokat, de a PW nem illett a szettbe, se érzésbe, se hosszba, se sehogy. Aztán jött egy lehetőség és egy másik szett, ami jól működött, és sok versenyen, még profik között is segített. Az R7 TP pedig kikötött a sarokban, mint hiányos szett. Ennek már jó pár éve.

Idén sajnos pár dolog sokunknak nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, az én életem is fenekestül felfordult. Úgy döntöttem megválok pár ütőmtől. Az R7 TP-t is próbáltam eladni, de azért az már kissé viseltes és nem teljes szett. A versenyfelszerelésem viszont elkelt, szerencsére igazán jó helyre, úgy döntöttem reaktiválom az R7-est. Leporoltam, kicsit ütögettünk, jó lesz! Csak az a fránya pitching wedge. Szerencsére azért van egy kevés mozgás az interneten ütő ügyben, de mindeddig nem találtam meg, így úgy döntöttem keresni fogom. A Facebook Golf-Bazár csoportjában fel is tettem kérdésként, hogy valaki nem találkozott-e vele? Sajnos nem, de kiderült hogy sok PW veszett már el pályákon az évek során.

A keresés sajnos eredménytelen volt, de egy véletlen mégis elém sodorta AZT a bizonyos ütőt. Nem hiszem, hogy sok Taylormade R7 TP szett van az országban. Ki tudja milyen utat járt be azóta, hogy elveszítettem, de lényeg, hogy megkerült. Az új tulaj sem tudja pontosan, hogy mikor és hogyan került hozzá. Akkor amikor én elhagytam, talán még nem is golfozott, mert azért egy fiatal játékosról van szó. Mindenesetre elmondtam neki a sztorit és ő nem volt a családegyesítés ellen. Felajánlottam neki a másik Taylormade wedge-t, ami egy shaft és gripp csere után remélhetőleg ugyanolyan jó szolgálatot tesz majd neki, mint az előző.

Buna Edvin munka közben (hetesvas.hu) - 2010.

A hétvégén végre összeállt a régi szett! Újra! kb 6-7 év elteltével. Hogy ennek mennyi az esélye? Semennyi! Ez kb a csoda kategória. De megtörtént. Most már nagyon vigyázok rá! Megígérem!

Buna Edvin, hetesvas.hu
u.i. Ha a reaktivált ütők beválnak, talán a hetesvasat is újra hadrendbe lehetne állítani...


CímlapFotó: Yulia Stepanova Photography

2020.08.03.

Hozzászólások