Csiki-Csuki a WAGR pontokért

Olivér újabb értékes trófeája


- Huszti György gyorjelentése -


Véget ért az idei hatodik(!) WAGR verseny hazánkban és még mindig további négy, világranglistapontokat adó megmérettetésre kerül sor az idén. A héten a hazai golf apraja-nagyja a bükfürdői Bidland Golf & Country Clubra figyelt, ahol igencsak változatos és izgalmas versenyt sikerült megszervezni. A trilógia első napján még olybá tűnt, egy trió versenghet a Hungarian Tour II., Férfi Bajnoki címéért tekintve, hogy Csányi Olivér -2 score-ja mögött csupán egy-egy ütéssel maradt le ifj. Sárközi Richárd, illetve Závaczki Bálint, az első napot követően egyébként hárman éppen húsz(!) birdie-t csicseregtek össze az újonnan felmért - és a fehér elütőről sem világhossza - pályán. 

A második nap a Kisoroszi Pannoniás bombázójának, Ricsinek hozott áttörést, aki egy 66-os(!!) eredménnyel tette le - sokadjára - névjegyét. A pályacsúcs egyébként (még a régi felmérés szerinti szakaszokon) ifjabb Tóth Janóé, aki 2005. májusában 65 ütéssel hozta az akkori hazai pályáját. Két napot követően tehát -8 eredménnyel állt Ricsi és a négy ütéses előnye Olivérral szemben talán sokak szerint elegendőnek bizonyulhatott volna, ámde a sors (és leginkább Olivér) nem így gondolta.

A harmadik napon már az első szakaszon (egy Birdie-Bogey) kombinációnak köszönhetően  mindössze két ütésre apadt az előny, amely az átfordulásra elfogyott, majd a hátsó kilencen meg is fordult, így Csányi Olivér végül két ütés előnnyel nyerte az idei Hungarian Tour második felvonását (augusztusban nagy formát mutatva) a Slovak Amatőr Open-t követően a Szürke Medve otthona után a Madarak Földjén is diadalmaskodva.


A hölgyek mezőnyében nem igazán volt sok kérdés, itt Jaczkovics Emma szinte start-cél győzelmet aratott, Berkenyei Daniella végzett az előkelő második helyen (kicsit talán sajnálhatja az első napi “bealvást”), míg a harmadik helyezést az osztrák Maja Dultinger szerezte meg.


A mezőny fiataljai nem igazán pihenhetnek sokat, tekintve hogy jövő héten már egy újabb WAGR versenyre kerül sor itthon, a Pannonia Golf & Country Clubban rendezendő Junior Nyílt Bajnokság, ahol a közel 90 fős mezőny mintegy egynegyede pluszos hendikeppel érkezik.

Gratulálunk Olivérnek, Emmának és valamennyi helyezettnek!

Eredmények ITT


Fotó: caddie.hu

2022.08.11.

Hozzászólások