Csicsi végre újra Par alatt

Remekbe szabott első nap

- Huszti György írása -

Idei tizenhatodik állomásához érkezett az amerikai profi női golf második-számú versenysorozata a Symetra Tour. Az “ismerd meg Amerikát” mozgalom keretében megrendezett turné a hétvégén a New York állambeli Albany-ba érkezett. A Capital Hills Par71 pályáján 2004. óta vendégeskedik a Symetra, de az Albany versenyt 1984. óta rendezik meg. A megmérettetés azonban idén új szponzorra lelt, így harmincöt év után a neve is megváltozott. Az eddig megszokott Fuccillo KIA Classic helyett The CDPHP Open az új elnevezés (az új szponzor: a Capital District Physicians' Health Plan, Inc.).
Idén 125 000 dollárt osztanak szét a legjobb hatvan, cutvonal-húzást túl élt játékos között (két napot követően a 144 indulóból). A nyertes ebből az összegből 18 750 dollárral gazdagodhat, a címvédő az amerikai Kendall Dye (-10), aki azonban idén nem nyerhet, tekintve hogy tavaly év végén a hetedik helyen végzett a Symetra kereseti listáján és ezzel teljes jogú LPGA kártyát szerzett 2019-re. Rózsa Csicsi tavaly az 52. helyezést szerezte meg mínusz egyes teljesítménnyel az 5560 méteres pályán, míg két évvel ezelőtt két napot követően levágta a cutvonal, plusz ötös eredményének "köszönhetően". 

A Symetra Tour friss híre, miszerint  törölték a versenynaptárból a Janesville Golf Classic-ot, amelyet augusztus 2-4 között rendeztek volna Wisconsin államban. Így egy hét szabadságot kapnak a játékosok. A mezőny, Csicsivel együtt, a CDPHP Open-t követően legközelebb majd csak augusztus 9-11. között lép elütőre Milwaukee-ban, a PHC Classicon az eredeti Symetra Tour versenynaptár kiírása szerint.

De vissza a CDPHP Open-re, az első napot követően, némi meglepetésre az angol Holly Clyburn (fentebbi fotónkon) vezeti a mezőnyt (-7), aki idén mindössze két versenyen úszta meg a cut-ot, és eddigi legjobb eredménye egy T38. helyezés volt. 

Rózsa Csicsi mínusz egyes fordulást követően, többek között zsinórban nyolc Par-t ütve, mínusz kettővel (69) fejezte be a napot és így, a nagyon biztató - régen átélt - T30. pozícióból várhatja a szombati folytatást (ugyanakkor a mezőny rendkívül tömör, a saccolt cutvonal jelenleg -1 alatt húzódik).
Természetesen legalább hasonló, vagy akár mégjobb folytatást kívánunk Csicsi számára és akkor nem lehet kérdéses, a felszabadult vasárnapi játék sem.


Fotók: SymetraTour

2019.07.27.

Hozzászólások