Csicsi szenzációs játékkal a döntőben

Régen látott mínuszokban a magyar golf ékkővé

- Huszti György írása -

Rózsa Csicsinek sikerült megfejelnie a tegnapi kitűnő mínusz kettes eredményét egy mai újabb mínusz kettes score-al, így a cutvonal meghúzását követően jelenleg a T19 pozícióban várhatja a vasárnapi döntő napot. Őszintén reméljük, hogy ez már a néhány hete beígért hosszú hajrá megnyitása Csicsinél. Mindenesetre egy Top10 körüli végeredmény szépen hozna a konyhára anyagilag és összhelyezésileg egyaránt.
Természetesen az látszik, hogy igen tömör a mezőny itt egy-egy Bogey-val vagy Birdie-vel akár tíz helyeket lehet utazni erre vagy arra, de miért ne lennénk bizakodóak, hiszen van egy csodalányunk!

FRISSÍTÉS:

Magyar idő szerint 20:50 órakor Csicsi eredményét újraírták, eszerint ma EvenPar-t játszva a T45. helyen jutott be a cut-ba. Kicsit még reménykedünk, hogy az eredeti, mínusz kettes mai score a valós.

--- --- ---

Első napi írásunk:

Idei tizenhatodik állomásához érkezett az amerikai profi női golf második-számú versenysorozata a Symetra Tour. Az “ismerd meg Amerikát” mozgalom keretében megrendezett turné a hétvégén a New York állambeli Albany-ba érkezett. A Capital Hills Par71 pályáján 2004. óta vendégeskedik a Symetra, de az Albany versenyt 1984. óta rendezik meg. A megmérettetés azonban idén új szponzorra lelt, így harmincöt év után a neve is megváltozott. Az eddig megszokott Fuccillo KIA Classic helyett The CDPHP Open az új elnevezés (az új szponzor: a Capital District Physicians' Health Plan, Inc.).

Idén 125 000 dollárt osztanak szét a legjobb hatvan, cutvonal-húzást túl élt játékos között (két napot követően a 144 indulóból). A nyertes ebből az összegből 18 750 dollárral gazdagodhat, a címvédő az amerikai Kendall Dye (-10), aki azonban idén nem nyerhet, tekintve hogy tavaly év végén a hetedik helyen végzett a Symetra kereseti listáján és ezzel teljes jogú LPGA kártyát szerzett 2019-re. Rózsa Csicsi tavaly az 52. helyezést szerezte meg mínusz egyes teljesítménnyel az 5560 méteres pályán, míg két évvel ezelőtt két napot követően levágta a cutvonal, plusz ötös eredményének "köszönhetően". 

A Symetra Tour friss híre, miszerint  törölték a versenynaptárból a Janesville Golf Classic-ot, amelyet augusztus 2-4 között rendeztek volna Wisconsin államban. Így egy hét szabadságot kapnak a játékosok. A mezőny, Csicsivel együtt, a CDPHP Open-t követően legközelebb majd csak augusztus 9-11. között lép elütőre Milwaukee-ban, a PHC Classicon az eredeti Symetra Tour versenynaptár kiírása szerint.

De vissza a CDPHP Open-re, az első napot követően, némi meglepetésre az angol Holly Clyburn (fentebbi fotónkon) vezeti a mezőnyt (-7), aki idén mindössze két versenyen úszta meg a cut-ot, és eddigi legjobb eredménye egy T38. helyezés volt. 

Rózsa Csicsi mínusz egyes fordulást követően, többek között zsinórban nyolc Par-t ütve, mínusz kettővel (69) fejezte be a napot és így, a nagyon biztató - régen átélt - T30. pozícióból várhatja a szombati folytatást (ugyanakkor a mezőny rendkívül tömör, a saccolt cutvonal jelenleg -1 alatt húzódik).

Természetesen legalább hasonló, vagy akár mégjobb folytatást kívánunk Csicsi számára és akkor nem lehet kérdéses, a felszabadult vasárnapi játék sem.

2019.07.27.

Hozzászólások