Csicsi már új célok felé repül

Floridában most nem sikerült, talán Arizona szerencsét hoz


- Huszti György írása -

Úgy látszik ez a floridai téli kikötő (Winter Haven, FL) nem igazán fekszik Rózsa Csicsinek. A tavalyi Symetra Tour sorozatban is ez volt az egyike azon kevés állomásnak, ahol nem sikerült a továbbjutás (13/19 sikeres Cut) és ez idén sem volt másképp.  Sovány vigasznak tűnhet, hogy a tendencia legalább javuló, tavaly +7 (74,77), míg idén +6 (76,74) ütésszám volt az, amellyel levágták Csicsit a zárónapról. Rózsa Csilla felkészülését az idei évtől egy komplett csapat segíti (amelyben két fizikoterapeuta, sportmasszőr, erőnléti edző, és egy golfspecialista kapott helyet), akik egy applikáció segítségével, okosórán keresztül folyamatosan monitorozzák a versenyző minden rezdülését. Ennek elemzésével adják az instrukciókat, hogy mit egyen, mennyit kell edzenie, aludnia, stb.. Bővebben erről itt olvashatsz. Az "álmoskönyv" szerint nem jelentett jót, hogy péntek reggel arra ébredt, hogy 32%-os általános erőállapotban van az applikáció szerint (alighanem a csütörtöki Pro-Am után történhetett valami a szervezetében amire rosszul reagált). Ő maga is kb. 32%-on érezte magát az első napon és ez erősen rányomta a bélyegét a koncentrációjára és így a teljesítményére. A keddi napon kielemzik majd a team-el közösen, hogy pontosan mi is történhetett. A második napon már jobb volt a helyzet, az első kilenc szakaszon jól is érezte a játékot (ekkor már egyébként a "tudósok" szerint is 78%-on volt a fizikai állapota), de a megfelelő score nem akart jönni, a második kilencre egy kicsit el is engedte már magában a Cut lehetőségét.

A Florida's Natural Charity Classic végeredménye

  1. Demi Runas  USA  68  67  68   203
T1. Kelly Tan  MAS  67  66  70   203
  3. Kyung Kim  USA  69  68  67   204
             

Az első helyet playoff (szétütés) döntötte el, ahol a maláj Kelly Tan diadalmaskodott. Minden bizonnyal kedvezett neki, hogy a playoff-ot a 18-as szakaszon rendezték, ahol Ő a "rendes játékidőben" egy eagle-lel zárt és ezzel sikerült a harmadik helyről a megosztott elsőre felugrania. A szétütésben egyébként birdie-t játszott, az amerikai (de szintén ázsiai származású) Demi Runas par-jával szemben.

A Symetra Tour pihen a következő hétvégén és akár azt is gondolhatnánk, hogy a magyar lány is szusszan egyet a gyengébb két napot követően, de nem. Ő ennek épp az ellenkezőjét teszi. Repülőgépre pattant és már útban is van Arizona felé. Ott rendezik ugyanis holnap(!) reggel az egynapos LPGA "Local Open Qualifier" versenyt. Gyors pakolásra volt tehát szükség, amiben szerencsére a helyszínen tartózkodó Szurovszky Zsófi (háromszoros magyar golfbajnoknő) is a segítségére volt Ez a verseny a hétvégi LPGA tornára kvalifikál (Bank of Hope Founders Cup). A hétfői gyors - egykörös - selejtező érdekessége, hogy az első két(!) helyezett automatikus indulási jogot kap a csütörtöktől kezdődő 1,5 millió dollár összdíjazású LPGA versenyre. Összesen 84 indulási jogot adtak ki a selejtezőre, a jelenlegi állás szerint ezzel 75 játékos tudott élni (ebből éppen tucatnyian európaiak). Nyilván Csicsinek finoman fogalmazva sem könnyű az első két helyre verekednie magát a csípősen erősnek tűnő mezőnyben. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy egy egynapos golfversenyen bármi megtörténhet. Ezek a sportolók már azon a szinten vannak, hogy egy nap alatt bármelyiküknek kijöhet a lépés. Egy kicsit szinte már szerencsejáték is ez a fajta gyors kvalifikációs forma. Rózsa Csilla egyébként Floridában "a földön hagyta" állandó CADDIE-jét, akivel legközelebb a jövő héten Kaliforniában találkozik majd. A magyar játékos az arizoniai versenyre egy helyi, profi CADDIE-t fogadott, aki az általa leadott instrukciók alapján vasárnap már kétszer le is járta a pályát. 
Természetesen honlapunkon beszámolunk majd a hétfői LPGA selejtező eredményéről.


A cikkben szereplő fotók forrása: Nemzeti Sport, illetve Kelly Tan Instagram


2019.03.17.

Hozzászólások