Csicsi bejutott a zárónapra

Mezőnyfelezés bőven kipipálva, Top10.


Gyönyörűen vette az elsődleges akadályt Rózsa Csicsi a Symetra Tour szezonnyitó versenyének első két napján. A floridai Winter Haven-ben tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Florida's Natural Charity Classic-on 125 000 dollárt osztanak szét a harmadik napra bejutott legjobb hetvenegy versenyző között, Csicsit is díjazni fogják ebből az összegből, hiszen az elmúlt két nap teljesítménye bőven elég volt a cut túléléséhez, illetve a döntőnapi játékhoz. Nyilván korántsem mindegy, hogy mekkora szelet jut majd neki a tortából, illetve hogy mennyire lesz megtartható - esetleg továbbjavítható -  a jelenlegi Top10-es helyezés.

Egy harmadik napi jó szereplés esetén ugyanis nemcsak a megnyert zöldhasúak összege nőhetne meg, de az Olimpiai kvalifikáció lehetősége is közelebb kerülhetne egy kicsit. A mezőny meglehetősen szoros, Csicsi - aki ma a pálya második felén kezdett - például fordulásakor (-1) még holtversenyben a második helyen állt. A magyar lány - akit egyébként egy kisebb létszámú itthoni golfozói csoport is végigkísért ma a pályán - végül a tegnapi mínusz kettőre ma plusz hármat ütött rá (4 Bogey a második kilencen) és így összességében +1 eredménnyel a T10. pozicióban várhatja a harmadik nap rajtját.

Korábbi hatszoros Bajnokunk zsinórban negyedszerre vesz részt ezen a versenyen, 2017-ben a T34. helyen végzett, míg a legutóbbi két évben nem sikerült "megugrania" a cut vonalat.

A mai nap egyik legpontosabb ütését egyébként, Tiger Woods unokahúga, Cheyenne Woods produkálta, aki a 12-es, 186 méter hosszú Par3-as szakaszon Hole in One-t ért el, egy 5-ös vasütőt használva, de ennek ellenére Ő például épphogy csak befért a cutvonal fölé, amelyet +6 alatt kell keresni.

Gratulálunk neki is, de leginkább Rózsa Csicsinek (70, 75), akinek sok sikert és Madárkás vasárnapot kívánunk!2020.03.07.

Hozzászólások