Büszke Apák hétvégéje

Túl a Megnyitó Ünnepségen


Bertényi Bence, Horváth Ákos, Jaczkovics Emma és Kötél Bence a nemzeti logobóval


- Huszti György írása -

Mennyivel nagyobb tisztelettel és szeretettel nézzük a nemzeti trikolort Jaczkovics Emma kezében, mint tettük azt néhány órával korábbi cikkünkben, de félre a búval és bánattal, hiszen junior titánjaink péntek reggel megkezdik szereplésüket a Ljubljana melletti Arboretum Golf Clubban, a Szlovén Junior Nyílt Bajnokságon. Kötél Bence, a jelenlegi legjobb hendikep mutatóval rendelkező magyar játékos már “hajnali” 7:40 perckor a szorítóba lép, míg a Magyar Kupa férfi címvédője (még vasárnapig) Bertényi Bence, illetve Horváth Ákos egy órával később követi Őt. A lányok mezőnyében a még szintén vasárnapig Magyar Kupa címvédő Jaczkovics Emma 9:30 perckor, az “esti” műszakban kezdi meg az első versenynapot.

A mezőnyről:
A háromnapos WRAG (amatőr világranglista) minősítésű (így a hátsó elütőkről játszott) versenyen a fiúk mezőnyében 74 játékos vág neki a küzdelmeknek, kilenc országból. 16 versenyző rendelkezik pluszos hendikep mutatóval (közöttük Kötél Bence is +1,3) a mezőny papíron legerősebb játékosa az olasz Alessio Battista (+2,8).
A leányok 27-en fognak elstartolni a pénteki első versenynapon, Ők hét különböző országból érkeztek és hatan közülük plusz hcp-sek, elvileg a legerősebb játékos a csehek versenyzője Lenka Nebeska (+3,4).

Hajrá Magyarország, Hajrá Magyarok! ?


Fotó: caddie.hu

2020.06.25.

Hozzászólások