Bravúrok a TeamShield-en

Szépen megharcolt ötödik hely


- Az MGSZ hírei nyomán - 

 

Véget ért az Európai Golf Szövetség által július 28-31. között, a Riga szomszédságában fekvő Jurmala Golf Clubban, tizenkét ország részvételével rendezett Női Team Shield Európa-bajnokság. A magyar csapatban Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma, Sántha Laura, Stern Lea Sára kapott helyet, válogatottunkat a csapatbajnokságban nagy tapasztalatot szerzett Briglovics Borókoka és Vadkerti Adél vezette

A közép-, kelet és dél-európai régió golféletének fejlesztése érdekében létrejött EGA női csapatbajnokság 2016-ban, a Pannonia Golf & Country Clubban debütált, akkor hazánk a középmezőnyben végzett. Tavaly a koronavírus-járvány miatt csapatunk nem nevezett, idén azonban Bulgária, Észtország, Görögország, Lettország, Luxemburg, Liechtenstein, Lengyelország, Románia, Szerbia, Törökország, Ukrajna válogatottja szerepelt kihívóink között. A mezőny negyede indult pluszos hendikeppel a bajnoki cím megszerzéséért.

Jonathan Mannie, a válogatottak szakmai igazgatója a magyar csapatba a jövő reménységeit, Jaczkovics Emmát, Berkenyei Daniellát, Stern Lea Sárát és Sántha Laurát válogatta be, a lányok szakmai támogatására a team shield bajnokságok egykori eredményes résztvevőit kérte fel, Briglovics Borókát, aki a jövőben a junior tehetségeket tanítja, valamint a nagy nemzetközi versenytapasztalattal rendelkező Vadkerti Adélt. A bajnokság első fordulójának stroke play eredményei alapján jött létre a match play párosítások erősorrendje, ahol a magyar lányoknak sikerült az első nyolcba verekedniük magukat. 

A negyeddöntőben kevés hiányzott a bravúrhoz a magyar válogatottnak Lettország ellen. Bár a magyar lányok a végső szakaszig elszántan küzdöttek, végül egyedül Jaczkovics Emma győzelme (4&2) állította be a 2-1 arányú végeredményt. Foursome párosunknak, Sántha Laurának és Stern Lea Sárának, valamint az egyéniben küzdő Berkenyei Daniellának is nagyon kevés hiányzott a győzelemhez, mindkét csata a 17-dik szakaszon dőlt el a lettek javára.

Nem volt ismeretlen a lett válogatott a mieink számára, hiszen a 2016-ban, Pannonián is egymással verekedtek meg a továbbjutásért, és akkor is a maihoz hasonló eredmény született. A balti vendéglátó egyébként mindig előkelő helyet foglalt el a csapatverseny tabelláján, 2016-ban és 2018-ban másodikként, 2017-ben, 2019-ben a harmadik helyen végzett.

Így azonban a mieink az 5-8 helyekért küzdhettek tovább Bulgária ellen és sikerült a győzelem (2-1 arányban). Jaczkovics Emmának 5&3-as győzelmet sikerült kiharcolni Georgieva Victoria ellen, míg Berkenyi Daniella 3&2-re győzte le Borisova Magdalenát. A Sántha Laura és Stern Lea Sára páros ugyan 2&1-re alulmarad Pelocska Victoriával, valamint Seldemirova Sofiával szemben, de ezzel válogatottunknak - 2016 és 2017 után - először sikerült győzelmet kiharcolni Bulgáriával szemben és készülhetett az 5-6 helyezést eldöntő helyosztó mérkőzésre. 

Sántha Laura, Stern Lea Sára, Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma (boldog és sikeres kvartett)

Ahol óriási bravúrt végrehajtva újra sikerült a győzelem, ezúttal Észtország legjobbjai ellen. Ismét egy, a végletekig izgalmas 2-1 arányú csatában kiharcolt győzelem szerepel lányaink nevei mellett, hiszen bár Berkenyei Daniellának ezúttal nem sikerült (5&3) Tron Marleen Ustan ellen, ezzel szemben Jaczkovics Emma ismét győzött (6&4) Elizaveta Sofia Reemet ellenében, de a legnagyobb izgalmakat Foursome párosunk (Sántha Laura - Stern Lea Sára) szállította, akik egy döntetlent követően a második “playoff” szakaszon múlták felül a Soe-Adul duót.  
(A TeamShield Bajnokság győztese végül a hazai pályán szereplő Lettország válogatottja lett, akik a döntőben 2,5-0,5 arányban múlták felül Lengyelországot). 

Gratulálunk a magyar kis-nagylányoknak a drámai győzelemhez és az ötödik helyezéshez egyaránt!

 

Fotó: MGSZ

2021.07.31.

Hozzászólások