Beugróverseny hozhatja az áttörést?

Csicsi az élbolyban vitorlázik

- Huszti György gyorsjelentése -

Az alabamai Opelika (28 ezer fős) városkájában kerül sor a Symetra Tour történetének legdíjazottabb versenyére a 300 000 dollár összdíjazású Zimmer Biomet Championship-re (a pénzdíjból 45 000 dollárt kap az első helyezett).. A verseny névadó házigazdája Nancy Lopez, aki 48 LPGA (köztük 3 Major) győzelemmel büszkélkedhet.

Érdekesség, hogy eredetileg az év elején ennek a versenynek még nem volt szponzora és Csicsi versenynaptárjában sem szerepelt (helyette inkább, egy LPGA gyors selejtező volt betervezve). Viszont szűk két hónapja megváltozott a helyzet és a “nevesincs” alabamai versenyecskéből egy Symetra léptékkel nézve hatalmas verseny kerekedett, itt a Robert Trent Jones által tervezett Lake Course-on. A négynapos megmérettetésnek végül 144 versenyző (36 különböző országból) vágott neki, közöttük a mi Rózsa Csicsink, aki az első napot követően szenzációs, mínusz ötös eredményének köszönhetően a T3. helyen várhatja a második napi folytatást. Jelenleg a spanyol Nuria Iturrios vezeti a mezőnyt, mínusz nyolcas teljesítménnyel. 

3 Birdie és 1 Eagle(!) a Bogey mentes score kártyán!
Nagyon nagy szükség lenne a jó szereplésre (Top10), főleg egy négynapos “nagyversenyen” sok pénzért, mert így a kereseti listán is alaposan feljebb lehetne lépdelni, közelítve az LPGA kártya álom felé.

Hajrá Csicsilány!

Eredmények itt


Címlap Fotó: RózsaCsicsi Insta

 

2019.05.23.

Hozzászólások