Bence-Csere az élen

Bertényi Bumi - EvenPar Again


- Huszti György írása -

Bertényi Bence két napot követően már a dobogón van az Osztrák Junior Tour kapruni állomásán az U16 fiú kategóriában. Bumi mindkét nap EvenPar-t játszott, ezzel Kötél Bencét beelőzve a harmadik helyen áll. Kötél Bence mai eredménye egy szépen csengő +2 (3 Bogey és 1 Birdie). Míg Horváth Ákos ma egy plusz nyolcas score-t ütött a Zell am See golfpályán. Az osztrák színekben rajthoz álló Stöllinger Viktor a tegnapi mínusz hármat követően, ma egy plusz öttel jelentkezett be a Par73-as pályán.

Az állás két napot követően:
    3. Bertényi Bence 73 73   146
  T4. Kötél Bence       72 75   147
T20. Horváth Ákos   77 81   158


Fotó: Yulia Stepanova Photography

--- --- ---

Első napi összefoglalónk:

A magyar fiúk számára véget értek a mai küzdelmek az Osztrák Junior Tour - GC Zell am See állomásán. 

Az első napon Kötél Bence mínusz egyes score-t ütőtt (köszönhetően egy gyönyörű Eagle-nek is, a tizenhetes Par5 szakaszon) (T5.). De nem sokkal maradt el Tőle klubtársa és jóbarátja Bertényi Bence sem, aki Even Par eredményt hozott (T8.). 

Horváth Ákos, aki magyar színekben, de osztrák klublogó alatt indult, plusz néggyel kezdett T16.). Stöllinger Viktor osztrák-magyar kettős állampolgár, aki sajnos osztrák színekben versenyez mínusz hárommal zárt, ezzel jelenleg T2. pozícióban található a negyven fős U16 fiú mezőnyben. 

--- --- ---

Beharangozó írásunk:

Mint bizonyára már minden golfszerető, golfkövető értesült róla, a Magyar Junior Fiú Válogatott jelenleg a lengyelországi Wroclawban zajló EGA Csapatverseny divízió kettes rendezvényén szerepel. Ugyanakkor a hétvégén egy másik, hasonlóan népes junior “csapatunk” is nemzetközi megmérettetésen vesz részt. Ugyanis a pénteken kezdődő háromnapos WAGR minősítésű Osztrák Junior, GC Zell am See állomásán szerepel a Bertényi Bence. Kötél Bence, Horváth Ákos (Ő magyar színekben természetesen, de osztrák klub (Golfclub Golfschaukel) égisze alatt) fiú triumvirátus, illetve Jaczkovics Emma a lányok mezőnyében. 

Részben velük (is) kapcsolatos hír, hogy a tegnapi napon kialakult az idei Young Masters-re (az U16 korosztály talán legfontosabb EGA megmérettetése) utazó magyar válogatott keret. A fiúknál - a hazai versenyek score átlaga alapján - az első körben a Bertényi Bence, ifj. Sárközi Richárd duónak szavazott bizalmat Hahn Roland junior szövetségi kapitány, de sajnos Bertényi Bence családi okok miatt lemondta a szereplést, így helyette a szövetségi lista harmadik helyén álló Kötél Bencének adott lehetőséget a kapitány. A lányoknál “egyszerűbb” volt a helyzet. Itt, ugyanezen lista - hazai versenyek score átlagai - alapján a Berkenyei Daniella, Jaczkovics Emma összeállítású páros képviselheti hazánkat (Emma egyébként a csapattól külön, szüleivel utazik az eseményre). 

Mind a négy magyar Young Masters indulónak (Berkenyei D., Jaczkovics E., ifj. Sárközi R., Kötél B.) tiszta szívünkből gratulálunk és nagyon sok sikert kívánunk majd július 25-től a csehországi Kuneticka Hora Golf & Spa pályáján.

De most vissza a hétvégi Osztrák Junior Tour-ra, az U16-os fiú mezőnyben 40 játékos “gyűlt” össze, közülük Kötél Bence rendelkezik a legalacsobb hendikeppel (0,5) amely mindenképpen egy biztató kiindulási alap. Bertényi Bence az ötödik, míg Horváth Ákos a tizenharmadik ebből a szempontból vizsgálva a névsort. 

2019.07.13.

Hozzászólások