Bence a Top500-ban

Hazai versenyzők a WAGR rangsorban


Huszti György és Kötél Bence, az MGSZ tavalyi Év Golfozója díjátadó gáláján


A szezon igazi bedurranása előtt nézzünk szét egy kicsit a nemzetközi vizeken. Honnan “veselkednek neki” a hazai startot megelőzően a magyar WAGR játékosok.

 

Az elmúlt héten (általában szerdánként történik frissítés a listán (a mai már megtörtént)) férfi játékosaink kisebb-nagyobb mértékben lifteztek fel-le az amatőr világranglistán, ahol két hazai golfozónkat az előkelő Top1000-ben, sőt egyiküket a Top500-ben üdvözölhetjük.

Jelenleg a nemzetközi hazai éllovas az a Kötél Bence, aki négy helyet visszacsúszva eddigi élete legjobb helyezésétől pillanatnyilag a csodálatos 488. helyen található. Bence az elmúlt három szezonban 34 WAGR minősítésű versenyen indult el, amelyből 9-et megnyert és 23 alkalommal végzett a Top10-ben. 

A hazai második helyen Bertényi Bence található aki jelenleg 840. (legjobbja a 800. helyezés volt). Bence idén még egyetlen hazai versenyen sem indult (sajnos a Magyar Kupa sem lesz ez alól kivétel a jelenlegi legjobb hendikeppel (+2,9) rendelkező magyar játékos számára), ugyanakkor örömteli, hogy már négy különböző ország hat idei versenyén gyűjtögette a világranglistapontokat. 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokán ifj. Sárközi Richárd nevével találkozhatunk, akinek pillanatnyi 1097. helyezése jelentősen elmarad eddig legjobbtól (829.). Ricsi ellenkező utat jár be, mint pl. Bertényi Bence, hiszen idén még nem szerepelt külföldi WAGR versenyen, ugyanakkor néhány hete érkezett haza a Groß Kienitz GC klubcsapat bajnokságáról.

Régen hallottunk érdemben Csányi Olivérről aki egy helyet javítva jelenleg az 1278. (legjobb helyezése 1191.) Olivér a hétvégén kezdődő Magyar Kupán gyűjtögethet tovább, hogy közelebb kerüljön  a Top1000 mezőnyéhez.

Még inkább régebben esett szó Kemény Kevinről, aki Magyarország után  Spanyolországba helyezte át székhelyét. Kevin 2019-ben játszott utoljára hazánkban. Az elmúlt két évben azonban (magyar színekben) öt spanyol WAGR versenyen indult. Jelenleg a 3532. hely az övé.

Koller György fiatal szenior a 3689. helyet foglalja el. Gyuri a 2020-as Nyílt Magyar MatchPlay Bajnokság megnyerésével került fel a WAGR listára és azóta 6 hazai világranglistaversenyen szerepelt.

Texasi magyarunk Závaczki Bálint (aki volt már 1060. is) jelenleg a 3960. helyen. Idén egyetlen - amerikai - WAGR versenyen szerepelt.

Szeberényi Máté tavalyi MidAm Open győzelmével került fel a WAGR listára, azóta ez az egyetlen ilyen típusú versenye, pillanatnyilag 4623. helyen áll.

Míg Horvath Joseph tavalyi Senior Open sikere jelenleg a 4767. helyhez elegendő.

 

A magyar női WAGR mezőny lényegesen rövidebb a férfiakénál, de szerencsére itt is akad Top1000-es játékosunk.

A hölgyeknél Jaczkovics Emma (59. helyezést visszacsúszva most 857., de járt már Ő a Top500 környékén is (610.). Emma idén négy ország négy WAGR versenyén is szerepelt már (beleértve a hazai Winter Cup-ot is). Kíváncsian várjuk a Magyar Kupa szereplését. 

Ahol amerikás magyar lányunk Vadkerti Adél - értelemszerűen - nem lesz ott. Adél idén már 5 amerikai WAGR versenyen is megmérettette magát, az első rögtön egy Top10-es (4.) helyezéssel. Jelenleg az 1240. a rangsorban, ugyanakkor az Ő eddigi legjobbja a 331. helyezés.

Berkenyei Daniella kissé lemaradva követi Adélt. Daniella 24 helyezést visszacsúszva a héten, az 1254. helyen áll (legjobbja az 1197. volt) a nemzetközi amatőr listán.

A WAGR rangsor egyetlen hazai női szenior versenyzője, Batta Krisztina éppen hogy kicsúszott a Top2000-ből, 2022-ben a 2022. helyen található.

Hajrá, ELŐRE magyarok! ???


Fotó: KötélBalázs

2022.05.11.

Hozzászólások