Beharangozó, vagy talán mégse

Indul a hatvanadik(?)
- Huszti György írása -


Egyes hírek szerint 90, más információk szerint 91 indulóval veszi kezdetét a csütörtöki gyakorló nappal a 60. Magyar Bajnokság Balatonudvariban. Egyes hírek szerint - a Magyar Bajnoksághoz teljes mértékben méltatlan módon - “preferred lies” (“helyezhető labda”) kerül alkalmazásra a balatoni pálya állapota miatt. Más hírek szerint a pálya kitűnő állapotban van, és ha lesz is helyezés, az “csak a játékélmény fokozása miatt” lesz ajánlva. Egyes hírek szerint egy ütőnyire, más csatornák szerint a scorekártya átlójának léptékében tehetjük majd ezt meg, a Magyarország “első számú golfozójához” erősen köthető golfpályán. (Megjegyzés: Nagyon sajnálom Tringer Lacit, hogy ezért visszajött ide, “a gyere haza fiatal” program keretében). Egyes hírek szerint csak magyar állampolgárok indulhatnak, más információk szerint nem magyar állampolgár is felkerül majd a startlistára. Az elmúlt napok sajnálatos tapasztalatai alapján őszintén reméljük, minden játékos rendelkezik érvényes EGA kártyával.

Tehát pénteken kezdetét veszi az első versenynap (ezek után az alighanem 60.)  Magyar Bajnokságon, bár már az is erős kérdést vett fel, hogy miért nem elég itthon - a többi országban általában alkalmazott módszertan szerint - egy Nyílt Bajnokságot rendezni?

Egy biztos, a kimondott (leírt) igazság - általában - előbbre visz.
A pálya fekvése és panorámája biztosan lenyűgöző lesz, minden nevezőnek kiváló játékot, gyönyörű eredményeket és felejthetetlen élményeket kívánunk! 


Fotó: Szabó Péter

2020.07.22.

Hozzászólások