Bálint rátett még egy lapáttal

69-re 68-at húzott a fiatal golfgéniusz


A ciprusi Eléa Golf Clubban megrendezett Hungarian Winter Cup első napján Závaczki Bálint alaposan “ráijesztett” a mezőnyre mínusz kettes (69) eredményével, úgy tűnik a többiek mára - a második napra - sem igazán tértek vissza a megilletődésükből, nem úgy mint Bálint, aki a tegnapi (Édesapja születésnapjára ütött) 69-re, ma (a saját születésnapján) egy 68-at húzott rá, mintegy meglepve magát a jeles napon. A két nap alatt 9 Madárka és 1 Sasmadár szerepel a Pannonia Junior Akadémia versenyzőjének eredménykártyáján.

A fiú mezőnyben ifj. Sárközi Richárd követi Őt, 18 ütéses hátrányban (75, 80) az utolsó nap előtt, míg a jelenlegi képzeletbeli dobogó harmadik fokán (80, 79) Fülöp Gergő és Somogyi Bence (79, 80) osztozkodik. A négy junior korú versenyzőt Rózsa Dávid követi legjobb Felnőttként (78, 84).

A Hölgyek mezőnyében Berkenyei Daniella lekopirozta tegnapi eredményét (78, 78) és magabiztosan (hét ütés előnnyel) vezet a zárónapot megelőzően, a kiváló második napot produkáló Kiss Polett Karolina (84, 79) előtt. A részdobogó harmadik fokán a Senior Szövetségi Kapitány, Batta Krisztina áll (80, 86). A hölgyek számára egyébként nem Par71, hanem Par72-es rejtelmeket tartogat a páfoszi pálya.

A női dobogós trió: Kiss Polett Karolina, Batta Krisztina, Berkenyei Daniella

A Nettó versengésben az első három jelenlegi sorrendje:
Férfiak: id. Tóth János +3, Véh Balázs +7, Voung Hoang Huyen +12
Nők: Berkenyei Daniella +6, Kiss Polett Karolina +7, Földházi-Nagy Zsófia +10


Hivatalos EREDMÉNYEK ITT

- Véh Balázs helyszíni gyorsbeszámolója -

Az előrejelzéseknek megfelelően a tegnapi már-már kánikulai forróságot hozó napsütés helyett a második fordulót felhős ég és kellemesnek nem mondható szél kísérte végig. Persze szülinapost ez cseppet sem zavarta, a tizennyolcadik betöltött évet az első fordulónál is jobb tizennyolc szakasszal ünnepelte Závaczki Bálint!  Szintén Neki köszönhetően ismét került eagle a jegyzőkönyvbe, emellett jó pár madárkának is örvendezhetett a mezőny. A jókedv töretlen, annak ellenére, hogy a nap végére már jutott néhány csepp eső is. 

Bár az élen állók előnye tetemesnek látszik, a záró fordulóban - várhatóan esernyőkkel kiegészített felszerelésekkel - még bármi megtörténhet!


Fotó: Yulia Stepanova Photography, illetve Batta Krisztina FB

2020.03.05.

Hozzászólások