Bálint és a Pannonia bekezdett

Biztató pozícióban a mieink


- Huszti György írása -

Závaczki Bálint a magyar golfélet legmagasabban jegyzett (még) nem bajnok játékosa szépen bekezdett a franciaországi Bordeaux-ban, az EGA Klubcsapat Eb-jén. Bálint a Pannonia Junior Akadémia egyik tartóoszlopaként tudta mi a dolga és ennek megfelelően játszott ma is. Azt azért mindenképpen le kell szögeznünk, hogy a fiatal versenyző nem csak a pályán mutat példát. Jelenlegi, cseppet sem irigylésre méltó élethelyzetében ugyanaz a végtelenül kedves, a végletekig udvarias, az idősebbekkel szemben tisztelettudó, míg a fiatalabb generáció számára példamutató magatartást tanúsítja amely már-már védjegyévé vált. Mindenesetre a magyar golf elkötelezett szerelmeseiként, nem kívánhatunk mást számára, mint hogy minél hamarabb pozitívan változzon a körülötte felfordult világ. 

Hősünk egy mínusz egyes fordulást követően, két újabb gyors Madárkának köszönhetően már mínusz háromban is állt, egészen a tizennégyesig de egy Dupla, illetve Szimpla Bogey megpecsételte az Even Par alatti score sorsát. Eredménye +1 (72), amely így is egy nagyon szép eredménynek tekinthető a 6 441 méter hosszúságú Médoc Golf Resort, Chateaux pályáján. (A mezőny papíron legerősebb versenyzője a +5.0 hendikeppel rendelkező, ír Ronan Mullarney például Bálintnál eggyel több ütésből teljesítette ma a Par71-es pályát).

Két korábbi Magyar Bajnokunk eredménye az első napot követően: Rózsa Dávid +9 (sajnos kevésnek bizonyult a mindössze egy Birdie), de holnap van lehetőség a javításra, és Dávidnak általában nem az első napok a legerősebbjei a többnapos versenyeken. A szinte a “pult mögül kiugró” - és minden dicséretet megérdemlő - Szeberényi Máté egy szuper +6 eredményt játszott (mínusz egyes hátsó kilenccel megspékelve). 

A Pannonia csapata teljes mértékben (vagy még annál is jobban) megállta a helyét a rendkívül erős, az utóbbi évek legerősebb, mezőnyében is. Jelenleg (még van néhány csapat a pályán) a magyar klub a T12. helyen áll a 25 nemzeti klubbajnok alakulatot felvonultató bábeli kavalkádban. De a 11. hely mindössze egyetlen ütésre található (a Top10 is csak háromra).
Van tehát miért harcolni holnap, a zárónapon is!

Továbbra is Hajrá Magyarok! Hajrá Pannonia!


Fotók: Yulia Stepanova Photography

2019.10.25.

Hozzászólások