Balesetet szenvedett Tiger

Több lábműtéten esett át Woods


- A Nemzeti Sport cikke -


Egybehangzó beszámolók szerint súlyos autóbalesetet szenvedett a golflegenda, Tiger Woods Ranchos Palos Verdes városa közelében, Kalifornia államban.
A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, de a CBS és a Fox információi szerint Woods autója megsérült a balesetben, és a sportoló egyedül utazott a kocsiban.

A 45 éves golfikont a tűzoltóknak kellett kivágniuk az autójából, amely totálkárosra tört a balesetben – erről a Fox azóta már videót is kitett a közösségi oldalakra.
Woodsról csupán annyit tudni, hogy súlyoson megsérült, és a lába nagyon rossz állapotban van, valamint hogy a legközelebbi kórházba, a Harbor-UCLA-be szállították.


Ügynöke, Mark Steinberg azt nyilatkozta, az amerikai ikont jelenleg is műtik, és amint többet tudnak mondani az állapotáról, azt a nyilvánosság tudtára hozzák.

A világ első számú golfozója december 23-án esett át ötödik hátműtétjén, ezért az utóbbi hetekben nem szerepelt tornákon, múlt héten viszont Los Angelesbe utazott, ahol ő volt a házigazdája a The Genesis Opennek. Ezt követően hétfőn forgatáson vett részt, a Golf Digest/GOLFTV-nek készülő műsor második napi felvételeire viszont nem érkezett meg.

Frissítés (02.24.):
A Golf Digest szaklap elérte Woods ügynökét, aki elmondta, hogy a játékos többszörös lábsérülést szenvedett, meg kellett műteni. Az operáció keretében a sípcsontját, valamint a bokacsontját is csavarokkal kellett rögzíteni.

A CNN úgy tudja, Tiger Woods balesetekor a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel haladt egy kanyargós lejtőn, ahol egyébként is sok a baleset. Mindazonáltal eszméleténél maradt az eset után is, képes volt kommunikálni, sérülése nem életveszélyes. Biztonsági öve be volt kapcsolva, a légzsákok pedig működésbe léptek, Alex Villanueva seriff szerint ez menthette meg az életét.

A rendőrség a szerencsétlenség körülményeit még vizsgálja, de egyelőre nem talált arra vonatkozóan bizonyítékot, hogy Tiger Woods bármilyen tudatmódosító szer vagy alkohol befolyásoltsága alatt állt volna.


Fotó: CNN

2021.02.21.

Hozzászólások