Balaton Golf: Látszik a fény

Jelentős változások Udvariban- A Balaton Golf Club SE Közleménye -


Lassan véget ér a hosszú, hideg tél, és a tavaszi kellemes időjárás egyre több golfozót invitál a szabadba.

Az idei első negyedév sok bizonytalanságot hozott a Balaton Golf Club SE ( Club) tagjai részére, mivel az első két hónapban nem volt szerződéses üzemeltetője a Balatonudvari golfpályának, így aggályos volt, hogy a jövőben milyen feltételek mellett játszhatunk a „hazai” pályánkon.
Majd március elején  megtudtuk, hogy a tulajdonosok által megbízott új üzemeltető biztosítani fogja a  pálya folyamatos működését, az azonban továbbra is kérdés maradt, hogy milyen lehetőséget kap a Club a megváltozott körülmények között.

Az elmúlt hétvégére a Club vezetése a legtöbb kérdésre választ kapott, amelyről ez úton szeretnénk tájékoztatni:

•  a legfontosabb, hogy a tavalyi éves pályahasználati díj emelése nélkül, azzal azonos mértékű összeg  ellenében lesz lehetőség ebben az évben az „udvari” golfpályán golfozni,
•  a pályahasználati díjat az Udvari Golf Club Kft. részére kell majd befizetni,
•  az  Udvari Golf Club Kft. sport tevékenységet végző gazdasági társaság, és mint ilyen, azonos jogokkal rendelkezik a Magyar Golfszövetségnél, mint a sportegyesületek, így a Kft fogja vezetni a pályahasználati díjat fizető játékosok handicap eredményét, igényli meg az EGA kártyát, versenyengedélyt biztosít,
•  a golfpályán a gyakorlásra 1000.-Ft/kosár 48 db labda ellenében van lehetőség
•  az üzemeltető már ebben az évben jelentős ráfordítással kívánja a golfpályát kiváló minőségben felújítani, április hónapban tervezi kávé, ital, melegszendvics árusítását,
•  majd június hónapban a minőségi melegétel felszolgálását, amelyet megelőz a clubház és a  konyha tervezett felújítása.

Az új üzemeltető azonban határozott álláspontot képviselt abban, hogy önállóan kívánja megvalósítani a mindenre kiterjedő szolgáltatásait. Hosszas tárgyalás után egyetlen eredményt tudtunk elérni club tagjaink számára, az pedig az volt, hogy amennyiben átadjuk a Club 2021. évben  Szövetségtől kapott 4 versenyjogát, akkor a  versenyszervező Udvari Golf Club Kft.  ezeken a versenyeken 50%-os nevezési díjat biztosít a Clubtagok részére. Amennyiben a versenyjogot nem adtuk volna át, abban az esetben  az új üzemeltető nem szervezett volna rangos golfversenyt ebben az  évben. Ez olyan presztízs veszteséggel járt volna, amelyet a Club vezetése nem engedhetett meg.   

A Balaton Golf Club SE ügyvezetése bízik abban, hogy az új üzemeltető  rövid időn belül kedvező változásokat fog megvalósítani az Udvari golfpályán.                                   

Balatonudvari, 2021.04.11.
Balaton Golf Club elnöksége


Fotó: caddie.hu

2021.04.11.

Hozzászólások