Az MGSZ az Európai Parlamentben

Európai Parlamenti képviselő lesz az MGSZ Elnökségi tagja


- Forrás MTI, illetve caddie.hu -

Dr. Schaller-Baross Ernőt jelöli a Fidesz- KDNP európai parlamenti képviselőnek

Az MGSZ Közgyűlése idén júliusban választotta elnökségi tagjává az 1987-ben Budapesten született jogászt, aki osztrák-magyar kettős állampolgár, és aki 2010-ben szerezte jogi diplomáját. Nyáron a rövid, lényegre törő, meglehetősen összeszedett bemutatkozójában megemlítette, hogy nagyjából hét éve forgatja - rekreációs célokkal - a golfütőket. Külön érdekesség a személyével kapcsolatban - amelyre rövid bemutatkozójában ki sem tért -, miszerint osztrák nagyapja, részt vett annak idején a Pannonia Golf & Country Club tervezési munkálataiban, a híres osztrák pályatervezőnek, Hans G. Erhardtnak segédkezve. 

A dr. Szájer József lemondása miatt megüresedett európai parlamenti képviselői helyre a Fidesz-KDNP dr. Schaller-Baross Ernőt, a Miniszterelnökség jelenlegi nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárát jelöli - közölte a Fidesz. 
Közleményükben idézték Schaller-Baross Ernőt, aki hangsúlyozta: több mint tízévnyi külpolitikai szakmai tapasztalattal meggyőződése, hogy a 21. században az európai együttműködés keretei között erős nemzetekre, szuverén államokra és a józan konzervativizmus hangjára van szükség.
Az Európai Unió érték, de nem önmagában vett cél, hanem eszköz a magyar érdekek képviseletében és a magyar sikerek elérésében - fogalmazott a jelölt, hozzátéve, hogy EP-képviselői megbízatása során is ebben a szellemiségben kíván dolgozni Magyarország és a magyar nemzethez tartozó valamennyi polgár érdekében.

A Fidesz kommünikéje ismertette Schaller-Baross Ernő életrajzát is. Eszerint a kormánypártok jelöltje 1987-ben született Budapesten, 2010-ben szerzett jogi diplomát a Károli Gáspár Református Egyetemen. 2002 óta a Fidelitas, 2010-től pedig a Fidesz tagja. Egyetemi évei alatt gyakornokként dolgozott az Országgyűlés Képviselői Irodaházában. A németül és angolul beszélő szakember 2010 és 2012 között a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárságának külügyi kapcsolatokért felelős munkatársa, 2012 és 2018 között a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány külügyi igazgatója, illetve az Országgyűlés alelnökének külügyi tanácsadója volt. 2017 és 2018 között a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének külügyi tanácsadójaként tevékenykedett. 2018-tól a Miniszterelnökség nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.


Fotó: MTI

2021.01.07.

Hozzászólások