Az MGSZ a GOLFiGO-ról

Új szezon, új rendszer


Dietrich Tamás az MGSZ Versenyszervező Bizottságának elnöke és Turkovics Ilona a GOLFiGO társtulajdonosa, a GolfBajnokok Ligájának gálavacsoráján

- Az MGSZ híre -

A 2021-es szezontól kezdődően a GOLFiGO lesz a Magyar Golf Szövetség hivatalos adatbázisa, hendikep és versenyügyviteli rendszere. Dietrich Tamás, a szövetség elnökségi tagja, a versenybizottság elnöke az együttműködés létrejöttéről, a fejlesztés jelentőségéről nyilatkozott. Az interjú teljes terjedelmét az M4 SPORT csatorna február 26-ai Golfmagazin műsorában tekinthetik meg.

Hogyan született meg az ötlet?

A történet ott kezdődött, amikor a 2019-es Magyar Szenior Nyílt Bajnokságon bemutatkozott a GOLFiGO livescore rendszere, amit aztán több szövetségi versenyen is teszteltünk. Úgy gondoltuk, hogy amennyiben a GOLFiGO teljes nyilvántartó rendszerének fejlesztése megtörténik, reálisan léphet majd a Magyar Golf Szövetség hivatalos nyilvántartó rendszereként a PC Caddie helyébe. 2020 augusztusában a kifejezetten erre a projektre felállított szövetségi munkacsoport, valamint Jakobi András versenyigazgató úgy ítélte meg, hogy a rendszer három országos szövetségi versenyen – a PC Caddie-vel párhuzamosan – élesben is tesztelhető, mely végül kiváló minősítést kapott. A szerződés és a GDPR szabályzat kidolgozását követően a Magyar Golf Szövetség elnöksége végül 2020 decemberében úgy döntött, hogy a GOLFiGO felválthatja a PC Caddie-t, így a 2021.évi szezontól már a GOLFiGO a Magyar Golf Szövetség hivatalos adatbázisa, hendikep és versenyügyviteli rendszere.

Miért volt szükség váltani?

Leginkább azt emelném ki, hogy gazdasági előnyök mellett a GOLFiGO egy sokkal komplexebb szolgáltatást nyújt, mely nemcsak valamennyi versenyformátumot képes kezelni - olyat is, amely a korábbi időszakban összetettségénél fogva megannyi bonyodalmat okozott, például a klubcsapatbajnokság, vagy a match play bajnokság -, hanem közvetlen, egyidejű átjárást biztosít a versenyadatok, a hendikep és a ranglista nyilvántartások között.  Mindez úgy valósul meg, hogy a klub managerek, a versenyzők, a versenyszervezők számára egy sokkal könnyebben kezelhető, felhasználó-barát felületet tesz elérhetővé az előző nyilvántartáshoz képest. Funkcionalitásban lényeges többet tud elődjénél, elég, ha csak azt említem, hogy már integrálja az új WHS nyilvántartást, de számos hasznos információt is tartalmaz majd, úgy, mint a helyi szabályokat vagy a bírói jelentéseket.

Mikor áll a rendszer „pályára”?

A szerződéskötést követően megkezdődött az adatbázis importálása, az oktatásra várhatóan március elejétől kerülhet sor, de a Youtube csatornáján már most is elérhetők a felhasználók számára készült bemutató videók. A tervek szerint, a márciusban rendezendő versenyeken már élvezhetjük az új szolgáltatás valamennyi előnyét.


CímlapFotó: Yulia Stepanova Photography

2021.02.09.

Hozzászólások