Az idei legjobbak

Átadták az év legjobb golfozóinak járó díjakat


- Az MGSZ híre -


Az év vége közeledtével, a golfszezon záróeseményeként idén is a legjobb golfozók elismerése került fókuszba a Magyar Golf Szövetség hagyományosan, december elején tartott Díjátadó Gáláján. Az ünnepség keretében "Az év golfozója", "Az év játékosa" és "Az év legsikeresebb golf klubja" díjakat adták át a Continental Citygolf Klub extravagáns birdie-termében. A Díjátadó Gáláról készült összefoglaló a Golfmagazin decemberi adásában tekinthető meg.

Idén "Az év golfozója" díjakat az összesített amatőr női és férfi ranglista élén végzők vehették át, a profik esetében a világ vagy a magyar ranglistahelyezés számított. A hazai szövetségi versenyeken, valamint a nemzetközi bajnokságokon elért helyezések alapján, a legtöbb pontot amatőr kategóriában az amerikai egyetemi tanulmányai miatt távollévő ötszörös amatőr bajnok, Vadkerti Adél (13 320 pont), valamint a kétszeres felnőtt és junior bajnok, Kötél Bence (16 460 pont) gyűjtötte. A profik mezőnyében - Symetra Tour eredményei alapján - Rózsa Csilla (9800 pont), a Magyar Profi Bajnokságon, valamint a PGA of Hungary Touron szerzett sikerekkel a háta mögött, Lugosi Tamás (8700 pont) vehette át Vaszily Miklóstól, a Magyar Golf Szövetség elnökétől és Makszin Áron főtitkártól az elismeréseket.

"Az év játékosa" címek a korosztályos ranglisták első helyezettjei között találtak gazdára. Felnőtt kategóriában Vadkerti Adél (21 185 pont), a férfiaknál az idei nyílt bajnok, Csányi Olivér (21 454 pont) végzett az élen. A junioroknál három korosztályban osztottak plaketteket, U18-ban Berkenyei Daniella és Kötél Bence, U16-ban Jaczkovics Emma és Somogyi Bence, U14-ben Földházi-Nagy Petra és Zsimán-Lebovics Zénó bizonyult legjobbnak. Kötél Bence az amatőr világranglistán szerzett legjobb helyezése alapján, "Az év junior játékosa" különdíjat is átvehette. A mid-amatőr eredmények Sajner Zsuzsanna és Ralph Müller számára hoztak a szezonvégi sikert. A szeniorok között a kétszeres szenior bajnoknő, Batta Krisztina és a szenior match play bajnok, Koller György, masters kategóriában Kovácsné Földesi Katalin és Horvath Joseph, a szuper master játékosok körében Vajnóczki Márta és Donald Ellis ünnepelhetett.

Az országos ranglistákon és a klubcsapatbajnokságon a Pannonia Golf & Country Club tagjai szereztek legtöbb pontot, így dr. Páricsi Orsolya, a Máriavölgy Zrt. igazgatóságának elnöke, Rózsa Dávid golfigazgató és  Hegedűs Róbert F&B igazgató vehette át "Az év legsikeresebb golfklubja” díjat.

 

Gratulálunk a díjazottaknak!


Fotó: MGSZ

2021.12.09.

Hozzászólások