Austrian Junior Golf Tour - Beharangozó

Erős mezőny a sógoroknál

- Huszti György írása -

A hétvégén indul az osztrák Junior Golf Tour 36 szakaszos versenye a neudauberg-i Golfschaukel Club - Südburgenland pályáján. (Eközben egyébként a klubtagok nyugodtan tudnak játszani a 36 lyukas golfcentrum másik 18 szakaszos a pályáján, a Panorama pályán). Az Austrian Junior Golf Tour-on a Pannónia három junior akadémistája áll rajthoz.

Földházi-Nagy Zsófia Anna (U16 leányok), Zsófi 11,6 ehcp-je éppen a 16. helyre elég a 18 fős mezőnyben. 
Jaczkovics Emma Éva (U14 leányok), Emma 8,0 ehcp-vel a második legjobban rangsorolt a hatos csoportban. (Érdekesség, hogy Zsófi és Éva egymással is meg fog “küzdeni” az összevont 14-16 évesek mezőnyében).
Somogyi Bence (U14 fiúk), Bence 6,1 ehcp-je a negyedik a saját, 21 fős csoportjában (de a lányokhoz hasonlóan, Ő is megküzd az egyesített 14-16 évesek kategóriájában is). Ebben a közös (14-16 éves fiúk) csoportban egyébként az 57 fős mezőny első 17 legjobbja bőven 5 ehcp alatt van. Csakúgy, mint az U18-as mezőny első 21 játékosa is.

A magyar golfvalóságban “megedzettek” számára érdekesség, hogy a versenyen nincs engedélyezve a CADDIE használat, távolságmérő eszközt csak a bemelegítő napon szabad használni, és elektromos autót még a bemelegítő napon sem. 

Sok sikert kívánunk a fiataloknak. Az eredményekről beszámolunk a caddie.hu oldalain


Címlap fotó forrása: Yulia Stepanova Photography (a képen Somogyi Bence)

 

2019.04.02.

Hozzászólások