Augusztusi greenkeeper ütemterv

Zala Springs őrnagyának naplójából


A Zala Springs 14. és 15. szakasza madártávlatból

- Major György beszámolója -


Néhány nap és itt van augusztus, ezzel  eljött a betervezett gyepregeneráló műveletek elvégzésének ideje. Hosszú évek tapasztalata, hogy augusztusban - amikor mindenki a tengerparton nyaral - kevesebb a golfozó a pályákon. Ez idén - a foglalási adatokat látva - nagyon megváltozott. Ennek ellenére ezeket a műveleteket el kell végeznünk a minőség tartós biztosítása érdekében. 

Augusztus 3-án kezdjük a greenek lyukasztását,tervünk szerint két nap alatt elvégezzük a szükséges műveleteket. Azért, hogy minél kevésbé zavarjuk a játékot, illetve minél előbb összenőjenek a lyukak, vékonyabb  tüskékkel végezzük el ezt a műveletet, sőt a lyukasztással egy időben le is vertikáljuk a greeneket, így ezért nem kell újból zavarnunk majd a golfozókat.
Terveink szerint augusztus 8-ra már majdnem a szokásos minőséget tudjuk kínálni.
Augusztus 10-én kezdjük az elütők vertikálnyírását és homokozását. Ez is két-három napig fog tartani. Ezeken a napokon a recepció fog tájékoztatást adni arról ,hogy az adott munkák melyik szakaszokat érintik.
Az augusztusi utolsó, nem szokásos művelet az összes bunkerkant újra vágása lesz amit az augusztus 17-i hétre tervezünk.
Megértéseteket köszönjük!

Csak óvatosan, mert a minőség továbbra is fokozódik! ?

Major György 
Head Greenkeeper, Zala Springs 

2020.07.28.

Hozzászólások