Ászok Ásza

Kétszer is egyből a lyukba


- Huszti György írása -

A Tesla Universal - VII. Nyílt Magyar MidAm Bajnokság második napján két játékosnak is sikerült egyből a lyukba találnia, először Bernhardt Tibor ütött a nyolcas szakaszon egy rescue-val ászt, majd néhány órával később érkezett hír, hogy Carl Coleman-nek is sikerült ugyanez az ötösön egy hetes vassal. Ráadásul mindkét játékosnak ez volt élete első Hole in One-ja. Mindkét golfozónak szívből gratulálunk és persze köszönjük a pezsgőt!

Ami a versenymezőnyt illeti, a hölgyeknél a dél-tengerparti, horvát Nina Banovic tovább növelte előnyét és két napot követően kijelenthető, hogy minden bizonnyal megnyerte a nemzetközi versenyt. A délszláv hölgy 82 és 87 eredménye azt jelenti, hogy tíz ütéses előnyre tett szert Sándor Virág előtt, aki kiegyensúlyozott játékkal (89, 90) vezeti a hazai rangsort. Virág a tavalyi bruttó bronzérme után, idén minden bizonnyal valami fényesebb medálra vágyik. A hazai mezőny egyébként rendkívül szoros, második helyen Turkovics Ilona áll, aki a tapasztaltabb hölgyek kategóriájából ruccant le erre a versenyre a MidAm hölgyek közé és kétnapi eredménye eléggé tarkának mondható (85, 96). Ica csupán egyetlen ütéssel vezet jelenleg a 2017-es MidAm Bajnoknő, Kecskés Kornélia előtt (87, 95), de a dobogó első két helye kapcsán a zárónapon minden bizonnyal Nellinek is lesz még egy-két szava, ütése.

A férfi mezőnyben tovább kell bogarászni, ha magyar neveket keresünk. Jelenleg kettős holtverseny az élen. A tavalyi playoff vesztes, osztrák Franz Prem (75, 76) és az erdélyi származású német Dr. Jos Gal “Zsombor” (76, 75) között. Természetesen nem kérdés, hogy kiért szorítunk holnap. A harmadik helyen is együttállás alakult ki két napot követően a salzburgi Wagner Moritz (aki hatalmasat javult tegnapról mára virradóra 80, 73) és a szlovák Aaron White (78, 75) között.

A magyar férfi mezőnyben a korábban talán várható nagy MIdAm nevek egyelőre nincsenek a dobogón. Hatalmas meglepetésre első helyen jelenleg egy nem single hendikepes játékos nevét találjuk, a szegedi Csíkos Attila 10,1 hcp-vel kezdte péntek reggel a versenyt, és az kijelenthető, hogy nagyon nem ennyivel tér majd haza a 364 km-es autóút megtételét követően. Attila (77, 83) eredményével egy ütéses előnyben van Horvath Joseph-el szemben. A Senior Válogatott oszlopos tagja az egyetlen a mezőnyben aki egy bő hónappal ezelőtt még megtalálható volt az amatőr világranglistán. Úgy látszik, mihamarabb újra vissza szeretne kerülni oda, eredménye 84, 77. A harmadik helyen (újabb egy ütéses hátrányban) a Pannonia GCC elnöke Briglovics Gábor áll 77, 85 aki úgy tűnik közelgő 50. születésnapjára valami szép eredménnyel lepné meg önmagát és a golfközösséget. Ugyanakkor a Krämer András, dr. Horváth Péter, Koller György hármas ugrásra készen és lőtávolban várja, hogy a harmadik napon esetleg előbbre léphessen. 

A férfi cut vonalát két nap után +43 alatt húzták meg, így 93,5-es átlag kellett hozzá, Sok sikert mindenkinek a zárónapon! Meglátjuk mit hoz a holnap! Most szerencsére úgy tűnik esőt nem, ugyanakkor aranyesőt annál inkább hozhat, jónéhány játékos szép kis házára.


Fotók: Dr. Jos Gal FaceBook, Yulia Stepanova Photography, illetve caddie.hu

2019.09.07.

Hozzászólások