Aphrodité nyomában

Négy golfpálya negyedórán belül


Az Aphrodite Hills-en (arccal a Földközi-tenger felé)


- Véh Balázs VBlogja -


A mitológia szerint a szerelem istennője Ciprus dél-nyugati partjainál, a mai Páfosz városában született. A mintegy 35 ezres lélekszámú üdülőváros a golf szerelmeseinek sem lehet közömbös, hiszen a belvárosból alig több mint negyedórányi autózással négy 18 szakaszos golfpálya is elérhető.


Aphrodite Hills

Stílszerűen Aphrodite Hills néven ismert a legnépszerűbb, közvetlenül a tenger mellett magasodó hegyekre épült Par71-es pálya. A 2020-ban a European Touron is bemutatkozó infrastruktúra még a sokat látott PGA játékosokat is lenyűgözte. A TeeTime foglalás a borsos árak ellenére sem egyszerű, gyakorlatilag napfelkeltétől napnyugtáig telt ház van, kilenc percenként indulnak a négyesek, érdemes jó előre tervezni.

Aphrodité Hills 

A gigantikus szakadékokkal tarkított vonalvezetésen kizárólag golfkocsival lehet végigmenni. A járműveken elhelyezett monitoron nemcsak a távolságok és az eredmény láthatók, de gondoskodik arról is, hogy a szavakkal le nem írható látványba belefeledkező golfozó ne zuhanjon be a szakadékba, a vízakadályba vagy éppen egy homokakadályba, és leginkább kímélje a greenek környékét, meg persze tartsa a játékidőt. 


Aphrodité Hills

Az idelátogatóknak érdemes őszinte szerénységgel megválasztani az elütőt, mert bár a növényzet makulátlan, a szakaszok hosszúak, a hegytetőn a szél állandóan fúj és a vízszintest még hírből sem ismerő hatalmas gurító felületek keménysége és sebessége mondhatni más kávéház a hazai körülményeken edződött játékosoknak.

Secret Valley Golf Resort

Az ikonikus versenypálya alatti szurdokban húzódik a Secret Valley, alig néhány percnyi autóútra Aphrodité Hegyeitől. Itt a szél már korántsem akkora pánik, ráadásul az első kilencen szembe fúj, visszafele pedig hátulról, jól kiszámítható módon. Ellenben a fairwayek itt igencsak szűkre szabottak, helyenként jókora szintkülönbségekkel, igen technikás megoldásokra kényszerítik a golfozókat. Féltávnál hangulatos grill büfében töltődhetünk, a klubházban pedig – látogatásunk idején legalábbis - magyar személyzet hozza a görögös menüt.


Secret Valley Golf Resort

A várostól északra egy igazi resort-élmény vár minket a Minthis golfpályán. Na és momentán a recepción Radu, a korábban Zalacsányban regnáló Pro. A játéktér élvezetes és könnyen adja a sikerélményt, helyenként lélegzetelállító szakadékokkal tarkítva a változatos flórát és faunát. Az üdülőtelepen minden megtalálható, ami egy kellemes nyaraláshoz kell, ami nem, azt még építik.

Minthis Golf & Wellness Resort

A három éve az első magyar - és eddigi egyetlen „igazi” - Winter Kupa otthonául szolgáló Eléa a negyedik lehetőség. A tengerre néző pályát Sir Nick Faldo tervezte, sajnos az ingatlan projekt elakadni látszik, mert azóta sem épült egyetlen villa sem… A fű minősége is jócskán hagy kívánni valót, cserében jóval kevesebb játékoshoz kell alkalmazkodni, kedvezőbb árakon.

Eléa Estate Golf Club

Mind a négy helyszínen elérhetőek közel féláras díjazású délutáni időpontok (Twilight), és aki kocsival megy, annak a frissítőről is gondoskodnak, ugyanis alapfelszereltség a - nem üres - hűtőláda.


Páfosz elefántcsont partjai türkizkék ölelésben, a repülőgép ablakából csodálva

Mind Budapestről, mind Bécsből jócskán találunk kedvező menetrendű járatokat, nekünk március első hetében történetesen 25-27 Celsius fok és állandó napsütés is „nehezítette” a gyakorlást 😊


Fotó: caddie.hu

2023.03.06.

Hozzászólások