Apa, végre kezdődik(?)

Előbújt a nap Bordeaux-ban


- Huszti György írása -

Végre a férfiak is megkezdhetik szereplésüket Bordeaux-ban az EGA (Európai Golf Szövetség) Klubcsapat EB-jén. A 25 klub (24 ország) 75 versenyzője a csütörtöki első versenynapon nem tudott elütőre állni, a heves éjszakai (majd napközbeni) esőzések következtében. Szerencsére mára már kitisztult a kép és minden akadály elhárult - a szokatlanul erős - mezőny indulása elől. Mint korábban jeleztük, idén 47 pluszos hcp-s játékos indul a Médoc Golf Resort Chateaux pályáján, amely egymás után harmadszorra ad otthont ennek az európai eseménynek, ahol a kontinens legjobbjai adnak egymásnak randevút. 

A legalacsonyabb hendikeppel (+5.0) az ír Ronan Mullarney (Galway Golf Club) rendelkezik, aki idén augusztusban megnyerte az Ír Nemzeti Bajnokságot is. Ugyanakkor a legmagasabban jegyzett játékos az a Michael Hirmer (Stuttgarter Golf Club Solitude) aki jelenleg a 38. helyet foglalja el az Amatőr Világranglistán (WAGR), Ő egyébként idén már harmadszor vesz részt a Klubcsapat EB-n (mindháromszor ezen a pályán szerepelve).

A címvédő csapat a Racing Club de France La Boulie, amely tavaly sikeresen védte meg a címét, és az elmúlt négy megmérettetésből hármat zsebelt be. Amennyiben idén ismét az Ő győzelmükkel érne véget - az immár kétnaposra szűkült - torna, az a nyolcadik győzelmüket jelentené (korábban ez soha egy klubnak sem sikerült még Európában). Ugyanakkor érdekesség, hogy bármelyik másik (24) klub győzelme esetén újoncot avathatnának a Klubcsapat EB-n.

Erre egyelőre a Pannonia csapatának is megvan a matematikai esélye, akik jelenleg az első napot követően a T1. helyen állnak ?✌️

A magyar fiúk mai Teetime-jai (reméljük ma már játék is lesz, nem csak startidő):
11:10 Závaczki Bálint
11:40 Rózsa Dávid
12:00 Szeberényi Máté

Minden honfitársunk az első kilencen kezd ma, és természetesen a teljes mezőny a hátsó (fehér) elütőről játszik.

Hajrá Magyarok! Hajrá Pannonia!


Fotók: caddie.hu, illetve EGA

2019.10.25.

Hozzászólások