Akárhogy is fáj, Sebők a Király

Imre a Forest Hills Match Play Bajnoka


- Véh Balázs összefoglalója -


A szépen növekvő tagság mintegy negyede nevezett a Forest Hills 2021-es szezonjában meghirdetett Match Play Bajnokságra. A nettó szemléletű és ranglétra szerű verseny lebonyolítása tavaly kiváló visszajelzéseket kapott, így változatlan formában vágott bele a mezőny a párbajozásba. Március 19-én amolyan Szuperkupa jelleggel a tavalyi Klubbajnok és a Match Play Bajnok összecsapása indította útjára az idei sorozatot.

A hazai golféletben egyedüliként nem manipulált hendikepekkel, hanem a mindig aktuális HCP szerint érvényesített pálcikákkal az alapszakaszban augusztus végéig összesen 64 ütközetre került sor a 21 induló között.

Bár a nettó játékforma okán meglepetésekről nem lehet beszélni, hiszen a felek közötti erőviszonyok korrektül kiegyenlítődnek, mind az alapszakasz, mind pedig az őszi rájátszás nem mindennapi izgalmakat hozott.

A várakozásokkal ellentétben a 2020-as bajnok Dákó Szabolcs és a 2019-es győztes Szabó Krisztián ezúttal nem tudták kiharcolni a play-off-ba kerülést, amihez ezúttal 1015 pontra, azaz pozitív egyenlegre volt szükség.

Az amerikai fociból kölcsönzött wild card meccseken az alapszakasz 9. Furda Roland és 10. Ratskó Ákos jutott a főtáblára, búcsúztatva az előrébb rangsorolt Szabó Lászlót (7) és Horváth Bélát (8). Az újonc Ákos lendülete a negyeddöntőben is kitartott, 5&4 arányban diadalmaskodva az alapszakaszt makulátlan teljesítménnyel megnyerő Szabó János ellen. A másik három ütközet ezzel szemben csak az utolsó szakaszon dőlt el. Az egyaránt 1UP eredménynek Dr. Szabó Tamás (5), Sebők Imre (3) és Véh Balázs (2) örülhettek, sorrendben Tőkés Péter (4), Csehi Gergely (6) és Furda Roland legyőzésével.

Az első elődöntőben aztán Dr. Szabó Tamás 2&1 arányban diadalmaskodott Ratskó Ákos ellenében, ezzel a tavalyi évhez hasonlóan újra beverekedve magát a fináléba. A másik ütközet ennél simábban alakult, Sebők Imre ellenállhatatlan játékkal 4&3 arányban búcsúztatta Véh Balázst.

Az immár hatodik alkalommal meghirdetett bajnokság eseményeit egyébként a játékosok és a nagyérdemű a veszpremgolfers.hu weboldalon is követhette a korábban kétszer (2016 és 2018) is diadalmaskodó Krancz Balázs főszervezőnek köszönhetően. A felületen nemcsak a kiírás, az aktuális eredmények és a tabella látható folyamatosan frissítve, hanem a párosok innen tudják letölteni a játékformára optimalizált score kártyájukat is.

A döntőre múlt vasárnap délben került sor. Sebők Imre három szakaszon kapott ütéselőnyt, ezt azonban nem várta meg, már az elsőn magához ragadta a kezdeményezést és a vezetést, amit a másodikon növelni is tudott. Dr. Szabó Tamás a négyesen még szépített, aztán a hatoson az első pálcikának köszönhetően ismét 2UP-ra, majd a következő par3-on már 3 előnyre változott a score, ezzel is fordultak a felek féltávnál. A hátsó kilenc eleje ismét Sebinek sikerült jobban, majd a 12-esen már 5 szakasz hátrányban és a következőn egy pálcikával is sújtva Doki a meccs megadása mellett döntött.

Az eredmény így 7&5, a dicsőségfalra Sebők Imre neve került fel az ezzel járó 60.000,-Ft értékű Forest Hills voucherrel díszítve. Szomorkodásra persze nincs oka a másik döntősnek sem, egyrészt 12 mérkőzéssel Dr. Szabó Tamás lett a legaktívabb versenyző, másrészt egy 20.000,-Ft értékű Forest Hills utalvánnyal is vigasztalódhat.

Folytatás (újrakezdés) márciustól!


Fotó: Szabó Péter / Szabó Krisztián

2021.10.31.

Hozzászólások