Adél és Bence újra odaértek

Célfotó a férfiaknál


Vadkerti Adél és Kötél Bence győzelmével zárult a LXI. Magyar Amatőr Bajnokság. A Magyar Golf Club, Kisorosziban otthont adó megmérettetésen korábbi bajnokok ismételték, illetve védték meg címüket, így Vadkerti Adél jelenleg ötszörös, míg Kötél Bence jelenleg kétszeres győztesként iratkozhat fel a magyar golf hivatalos almanachjába. 

A férfi amatőr bajnoki címért hatalmas csata bontakozott ki, ahol végül a kicsit talán gyengébben rajtoló, ámde kiváló játékkal, a zárónapon élre törő Kötél Bencének sikerült egy ütéssel megszerezni az idei serleget, aki a fináléban a hármas szakaszt egy eagle-el oldotta meg és a döntőkör holtversenyben legjobb eredményével (mínusz eggyel) zárt, így 2018-as győzelme után ismét Magyar Bajnoki címet ünnepelhet a Kötél család. Az első és második nap szakaszvezetői (Stöllinger Viktor és ifj. Sárközi Richárd) a dobogó két alsóbb fokára léphetett fel (fordított sorrendben), azonos eredménnyel. Csányi Olivérnek nem sikerült a címvédés, a tízes szakasz tripla bogeyját már nem tudta javítani, így egyetlen ütéssel maradt le a dobogóról. Závaczki Bálint és 2012 bajnoka, Szeberényi Máté +7-el az ötödik, illetve a hatodik helyen végzett.

ifj. Sárközi Richárd, Kötél Bence, Stöllinger Viktor

A nők versenyében bár féltávnál még együttállás volt a két bajnokaspiráns között, de végül Vadkerti Adél, esélyeshez méltó magabiztosággal szerezte meg zsinórban ötödik(!) magyar bajnoki címét. Jaczkovics Emma 11 ütés hátránnyal a második, míg Berkenyei Daniella a harmadik helyet szerezte meg (21 ütéssel elmaradva Adél Királynőtől) és jobb utolsó 36 szakaszának köszönhetően az azonos eredménnyel végző Sántha Laura előtt.

Vadkerti Adél, Jaczkovics Emma, Berkenyei Daniella


Gratulálunk valamennyi helyezettnek!

A Magyar Országos Bajnokság versenyszervezési oldala remekül sikerült. Köszönet a Versenyigazgatónak, Golfbíróknak, Segítőknek. A pálya az elmúlt hetek forrósága ellenére korrekt állapotban fogadta a versenyzőket. A pályán kívüli körülményekről (és eseményekről) próbáljunk elvonatkoztatni, hiszen most a győztesek ünneplésének van itt az ideje.

 

Hölgyek:
1. Vadkerti Adél (Pannonia) +7     76 74 73
2. Jaczkovics Emma (Golfiesta) +18     73 82 79
3. Berkenyei Daniella (Pannonia) +26     84 81 77

Urak:
1. Kötél Bence (Balaton Golf) +3     77 71 71
2. ifj. Sárközi Richárd (Pannonia) +4     72 75 73
3. Stöllinger Viktor (Pannonia) +4     71 78 71

 

További eredmények IDE kattintva érhetőek el


Fotó: MGSZ

2021.07.04.

Hozzászólások