Ádám hol vagy?

Tiramisu - Cappuccino duett Bozó Ádámmal


- A riportot Huszti György készítette - 

Megtisztelő és igazán rangos megbizatást kapott Bozó Ádám, Teaching Pro.
Bő egy hónapja a külföldi telelésekor csörgött a telefon és a vonal másik végén Zirc jelentkezett. Pénteken hívták, vasárnap hazajött, hétfőn már Szarvaskút felé vette az irányt, és a hét közepén már be is mutatták mint a Forest Hills új Head Pro-ját.

Villámkarrier?

Hát, az biztos, hogy nem kellett sokat gondolkodnom (mosolyog), Pályafutásom során sok helyre vetett már a jó sorsom, de itt – bár a szerződésem egyelőre október 31-ig szól – hosszabb távra szeretnék tervezni, és úgy látom ez a szándék megvan a másik fél részéről is.

Azok számára akik nem feltétlenül naprakészek a pályafutásodból, megkérhetlek egy gyors összegzésre?

2000-ben kezdtem el golfozni Diósdon a Budai Golf Clubban, Tringer László vigyázó kezei alatt. 2005-ben mentem át Gödre, még mindig mint amatőr golfozó, egészen 2008-ig, amikor is a profizmus útjára léptem (6 körüli hcp-t hagyva magam mögött).
Eleinte párhuzamosan jártam a Pro iskolába és az Építőmérnöki karra, de rá kellett jönnöm, hogy nem tudom összeegyeztetni a kettőt. Döntenem kellett, de akkor én már fülig szerelmes voltam ebbe a sportba, nem is volt kétséges a választás. Profi pályafutásom elején Damian MacPherson mellett segédkeztem Tatán, illetve ezzel párhuzamosan a Golftanyán dolgoztam. Majd 2010-ben következett az első önálló munka Vámospércsen. (Elképesztő, hogy az előbb említett öt klubból, gyakorlatilag már csak Tata létezik). Majd következett Kisoroszi, illetve az Academy megnyitása óta Óbuda. Most pedig Zirc.

Nem teljesen ismeretlen számomra a klub, hiszen korábban is hoztam tanítványokat ide, általában kétnapos edzőtáborokra, kihasználva a - Magyarországon finoman fogalmazva nem túl gyakori – pályaszállás előnyeit. Ez az ország egyik legkiemelkedőbb minőségű pályája, színvonalas szolgáltatással, vendégszerető és vendégvisszaváró személyzettel és tulajdonosi körrel. 

Ugyanakkor, tekintettel arra, hogy az emberek fejében nem 18 szakaszos pályaként él Zirc, ezért nehéz a megszokott gondolkodási rendszerbe beállítani, még ha különleges is a 9 green-je, a 18 elütővel és fairway-el.

Vannak terveim arra vonatkozóan, hogy az idei mintegy 15 versenyünkön a lehető legtöbbször kelljen kitenni a „megtelt” táblát. Ez a pálya speciális adottságainál fogva versenyenként 45-50 játékost jelenthet, ugyanakkor ha jelentős túljelentkezés mutatkozna egy-egy versenyre, még mindig megoldás lehet a délelőtti-délutáni kétsávos indítás, tavaly erre már sor került az év eleji ranglista versenyünkön. 

Átnéztük a Versenynaptárt és megtettünk mindent annak érdekében, hogy lehetőleg elkerüljük a ranglista versenyeket, illetve a nagyobb Balatonudvari versenyeket (mint régiós vetélytárs). A versenyeink jelentős részére vasárnap kerül sor, olyan kiemelkedő szponzorokkal, mint az Emirates, a Pappas, a Herend, a Toro és még sorolhatnám. Természetesen a díjak is a Forest Hills-en már megszokott - és sok más pályán talán kicsit irigyelt - színvonalat fogják képviselni. 
A pálya minősége már maga garancia, nem vagyunk távol a fővárostól, csend van, nyugalom és a nyári időszakban kellemes 3-4 fokkal hűvösebb, mint az ország többi pályáján.

Természetesen nemcsak a klubon kívüli golfozók bevonzása a cél, nagyon szeretnénk bővíteni a klub tagságát is. Klubnapokat, nyíltnapokat tervezünk, a klubéletet szeretnénk felpezsdíteni. Jelenleg keressük annak a lehetőségét, hogy esetleg nem feltétlenül golfos eseményekkel (pl. borkóstolóval, barbecue partyval, stb.) hogyan tudnánk bevonzani a környékről az érdeklődőbb közönséget, és később belőlük hogyan tudunk golfozót „csinálni”. Az elsődleges célváros Veszprém, de Ajka és Pápa sincs messze, ugyanakkor meg kell említenem, hogy jelenleg még Győrből is vannak klubtagjaink. Szeretnénk a klubtagok családját, ismerőseit jobban bevonni a klub életébe és a golfközösségünkbe.
Jó példa erre Szlovákia, akik jelentősen elhagytak bennünket az elmúlt dekádban, náluk például nagyon erős a „hozz magaddal még egy embert” effektus. Például május 11-én lesz egy kifejezetten a családokat megcélzó rendezvényünk. Jó lehetőséget látok a női klubtagjaink számának növelésében is, jelenleg tagjaink mindössze 13%-a hölgy. Ennek elősegítéseként tervezzük a veszprémi női klubot megkeresni és kimozgatni Őket hozzánk, de természetesen jelenlegi klubtagjaink feleségei is valós „célpontok” lehetnek, a taglétszámunk továbbnövelése kapcsán. 

Ugyanakkor egy nagyon jó lehetőség a szövetség 30 ezer forintos kezdő programja, a héten már indul is az első kurzus Zircen, és összességében 15-20 érdeklődőnk van már erre a programra. Ami a legfontosabb, hogy jelentős részüket a kezdőkurzus befejezését követően is szeretnénk megtartani. 
Ennek érdekében egy olyan havidíjas klubtagsági rendszer bevezetésén dolgozunk, amely elősegíti, hogy a tanfolyam befejezése után is velünk maradjanak és minél jobban megszeressék ezt a gyönyörű sportot.

Jelenleg csütörtöktől-szombatig (a vasárnapi versenyek esetén természetesen a hét utolsó napjáig) tartózkodom Szarvaskúton, ugyanakkor a nyáron három gyerektáborunk is lesz (bentlakásos, illetve csak délutánig tartó opció is lehetséges). Természetesen így nyáron szinte végig Szarvaskúton leszek. A környéket kiplakátolom, bemegyek az iskolákba. De a közösségi médiát is a jelenleginél lényegesen erősebben szeretném felhasználni.

Összességében szeretném elérni, hogy a hazai golfozók gondolataiban jobban ott legyen ez a - magas minőségi követelményeknek is tökéletesen megfelelő - pálya, amikor játszóteret választanak, akár hétvégére, akár egy gyors hétköznapi játékkörre.


Fotók forrása: caddie.hu

2019.04.24.

Hozzászólások