Ádám Endre megérkezett

9. helyen a csapat az első napot követően


Károly Ádám Endre és büszke édasapja dr. Károly Pál


- Huszti György gyorsjelentése -

 

Lezajlott az első nap a Fiú Csapat Európa Bajnokság Divízió II-es küzdelmein, a Tallin melletti Estonian Golf & Country Club (European Tour Destination besorolású) tengerparti links típusú pályáján, amely érzésre akár Skóciában is lehetne.

A Benke Ákos, Fülöp Gergő, Károly Ádám Endre, Kovács Alex, Somogyi Bence, Zsimán-Lebovics Zénó alkotta magyar válogatott Hahn Roland junior szövetségi edző szakmai vezetésével utazott el a tizenegy csapat részvételével zajló négynapos megmérettésre.

Belgium, Észtország, Finnország, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Norvégia, Szlovákia és Szlovénia 66 versenyzője nevezett a kontinensviadalra, a mezőny közel fele pluszos hendikeppel rendelkezve vág neki a küzdelemnek a dicsőségért és a serlegért. 

Estonian Golf & Country Club

A július 7-10. között zajló Európa Bajnokság első része két stroke fordulóból áll, ahol a nap öt legjobb egyéni eredménye alapján alakul ki a match play erősorrend. Ott aztán a győzelemért két foursome és öt egyéni, a további helyekért egy foursome és négy egyéni meccset játszanak majd a csapatok. A bajnokság első két helyezettje kap meghívást a jövő évi Fiú Csapat Európa-bajnokságra.

Az első napot követően a Magyar Válogatott két országot (Litvániát és Lettországot) megelőzve a 9. helyről várhatja a folytatást. A mieink közül egyelőre csak Károly Ádám Endrének (Pannonia Junior Akadémia) sikerült hetessel kezdődő eredményt hoznia, aki kitűnő formáját (és oroszlánkörmeit) többek között már az elmúlt hétvégén az országos Bajnokság harmadik napján elért szenzációs EvenPar eredményével is megmutatta. A többiek egyelőre még csak ismerkednek a pályával és a körülményekkel, reméljük mindenkinek sikerül előrelépni és az egyenes ági küzdelmekben még néhány pozíciót javítani. 

A Magyar Fiú Válogatott: Somogyi, Zsimán-Lebovics, Károly, Fülöp, Kovács, Benke, Hahn szövetségi edző

 

A magyar fiú válogatott első napi eredményei:
Károly Ádám Endre 78
Somogyi Bence 81
Zsimán-Lebovics Zénó 81
Benke Ákos 84
Kovács Alex 89
Fülöp Gergő 100 (első napi kieső eredmény)

Az összes eredmény IDE kattintva érhető el


Fotó: Yulia Stepanova Photography, illetve caddie.hu

2021.07.07.

Hozzászólások