A Zala Springs kalandozásai

Olasz-Osztrák túrán a klub vezetői


- Huszti György írása -

Az elmúlt hetet a klub külföldi továbbnépszerűsítésének szentelte a MacPherson - Gschwendtner - Fincza trió. Előbb Padova mellett jártak, ahol három ország (Olaszország, Ausztria, Szlovénia) golfpályáinak összefogásával létrejött Extraordinary54 elnevezésű golftorna záróeseményen vettek részt. Az olasz piac felé bemutatva és népszerűsítve a Zala Springs nevű csodálatos “terméket”. A küldetés annyira sikeresnek mondható, hogy még az idén érkezik az első szervezett olasz csoport.

A sikeres olasz melót követően a kis zalai csapat továbbutazott, ezúttal Stájerországba ahol a Murhof Legends Senior Tour záróeseményén mutatták be - azok számára akik még nem ismerték - a zalacsányi projektet. Az osztrák piac számára már nem csak a golf volt érdekes, de az ingatlan beruházás is, hiszen egy kisebb koncepcióváltást követően, immár 5%-os hozamot kínálnak 10 évre a Zala Springs apartmanjai.

Nyilvánvalóan a jövő szeptemberi wellness megnyitása (a kilences green közelében), illetve a jövőre elinduló thermál úszótó projekt (a driving range mellett) még tovább emelheti az ingatlanok és a pálya presztízsét. A hétvégén itt tartja idei versenysorozatának kétnapos záródöntőjét a csehországi Crystal Golf Tour. De napokon belül megérkeznek a szervezett svéd csoportok is.

Meg kell hogy mondjam, ez az írás is “csak” azért születhetett meg, mert egy átlagos kedd délelőtt kiérkezvén a pályára, alig találtunk teetime-ot, illetve a klub valamennyi (24 db) golfautója ki volt adva, és így nem volt kedvem sétálni a Klubcsapat Bajnokság “fáradalmai” után. ?

Kedd délelőtt tömve van a parkoló és a pálya, bábeli zűrzavar a teraszon, 4-5 különböző nációt számoltam össze hirtelen a klubházban. Magyarországon még hasonlót sem látok szinte soha, és mindehhez még párosul Major György vezető greenkeeper és csapatának minden igényt kielégítő munkássága.

Itt tényleg mindenre figyelnek, miközben együtt limonádézgatok Sonja Gschwendtner igazgatóhelyettessel a teraszon, információkat gyűjtve ehhez a cikkhez, Sonja egyszer csak odainti az egyik felszolgálót és elküldi a karbantartáshoz, mert meghallotta hogy túlságosan hangosan záródnak a teraszajtók és állítani kell a rugó helyzetén. (Frissítés: amire a cikket befejeztem, addigra a rugó és a hanghatás is meg lett javítva).

Nagyon jó érzés - és hatalmas szerencse -, hogy mindez itt van nekünk Magyarországon!

2019.10.01.

Hozzászólások