A WTA világranglistáról a golf világába

Önkéntes marbellai száműzetésben

- Az interjút Huszti György készítette -

Dani Garcia (2x Michelin csillag) újonnan nyílt, „fancy” tapas bárjában (Lobita de Mar) beszéltünk meg „randevút” Vidáts Rékával hazánk egykori WTA teniszjátékosával, aki a hazai golféletből „vándorolt” ki, hogy a Costa del Sol golfrégió szakértőjévé váljon. A spanyolos módinak megfelelően, rohanva esik be a bárba, és átmenet nélkül már vibrál is, mint mindig. Ő is, és a környezete is.

9 évesen, nagyon későn és nagyon véletlenül kezdtem el teniszezni a KSI-ben. A profi világban ez igencsak késeinek számít. Eredetileg csak egy-két hónapos nyári kirucccanásnak indult. Amikor lementem az első edzésekre, a többiek már egy ideje teniszeztek és ezért egy kissé “kiutáltak” engem, nem örültek, hogy a kezdőcske Rékával kell gyakorolniuk, játszaniuk. Ez akkora motivációt adott, illetve annyira nem éreztem jól magam, hogy „béna” vagyok közöttük, hogy minden egyes nap edzések előtt és után én még maradtam és órákig falaztam - párosoztam a betonfallal. Na, hát ennek az lett a vége, hogy egy idő után már azért nem szerettek játszani velem a többiek, mert megvertem őket (nevet).

Szóval így kezdődött. Közben sajnos meghalt a nagymamám és én az Ő emlékére megfogadtam, hogy egyszer wimbledoni bajnok leszek, na hát ez elmaradt (nagyon nevet). 11 évesen elkezdtem a tenisz által sokat utazni, 14 évesen megnyertem az Európa Bajnokságot, egyéniben és párosban is (Marosi Katával, Ő egyébként azóta is a legjobb barátnőm). Azután 16 évesen mégegyszer megnyertem az EB-t. Juniorban sok jó eredményem volt és nemzetközileg nagyon elismert voltam, általában az „A” kategóriás versenyeken elődöntőt, döntőt játszottam. Ez egy nagyon szép időszaka volt az életemnek. Miután végigjártam az ifi Grand Slam versenyeket, 15 évesen már a felnőttek között játszottam. Nagyon jól indultam, az első három felnőtt versenyem úgy indult, hogy tornagyőzelem, döntő, elődöntő. Talán a legnagyobb skalpom Martina Hingis legyőzése volt (nem sokszor adta meg magát).

De ez egy rendkívül felőrlő heti harc a pontokért, a pontok megvédésért. Ráadásul, nagyon hamar bekerültem a felnőttek közé, ahol szinte magadra maradsz, egyedül kell helytállni, egyik helyről eljutni a másikra, megszervezni az életet, stb. Csak egy vicces példa az útmutatás hiányára, hogy a versenyeken mindig hozták a mozzarella sajtot én meg mindig néztem, hogy már megint itt van ez a fehér, ízetlen valami, ezt hogy lehet megenni. Kiettem körülötte a paradicsomot és annyi. Aztán mikor felnőttem és valaki megmutatta, hogy ezt fel kell vágni, meg kell sózni, borsozni, akkor jöttem rá, hogy ez egy milyen kiváló étel (nevet). A szüleimtől természetesen rengeteg-rengeteg segítséget kaptam, de nyilván nekik is megvolt az a határ ameddig el tudtak menni, menedzselésben, egyebekben. Végül is a WTA világranglista 172. helyezése volt az egyéni legjobb eredményem.

Aztán lett egy krónikus arcüreg gyulladásom (vagy tizenötször szúrták fel mindkét arcüregemet), utána jött egy nagyon komoly hasfal izom húzódásom, amivel majd egy évig bajlódtam, közben egy kis porcműtét, ezek nyilván nem tettek jót az eredményeknek és ezáltal az önbizalmamnak sem. Sok kisebb dolog rossz időzítéssel jött össze, és 18 évesen hoztam egy nagy döntést, hogy akkor ennek itt most vége és pont.

Jelentkeztem rögtön dolgozni, befejeztem a gimnáziumot - ami a gyerekkor kimaradása miatt abbamaradt – főiskolára mentem, tehát elkezdtem élni az élsport utáni „normális” életemet.

24 évesen találkoztam a golffal és rögtön szerelem lett. A Petneházy range-n, dr. Hegedűs Gábor korábbi többszörös magyar bajnok oktatott a kezdetekkor. Végül is 12,3 hcp-ig sikerült lemennem ebben az új sportágban. Nagyon sokat versenyeztem otthon, nyilván bennem maradt a versenyszellem a korábbi életemből. Nagyon szeretem azt a csodás hangot, amikor jól eltalálom labdát, és messzire száll. Igazi lélekemelő érzés. 

Aztán hat évvel később, mintegy tíz éve „elsodródtam” otthonról. Apróbb kitérők után Barcelonában jártam közel félévet egy intenzív spanyol nyelvtanfolyamra, szerettem volna az angol mellett a spanyolt is elsajátítani. Utána úgy éreztem pihennem kell egy kicsit, és bár Marbelláról igazából azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák  láttam, hogy itt sok golfpálya van, beültem a kocsiba és lejöttem Barcelonából. Aztán itt ragadtam lassan tíz éve (nevet), ez egy nagyon vicces story. Feküdtem a tengerparton, olvasgattam egy helyi magazint, az „Essential-t” és egyszer csak szembejött velem egy hirdetés. A Marbella Masters nevű senior teniszversenyt rendező cég keresett munkatársat. Én korábban otthon Taróczy Balázzsal dolgozhattam együtt a Tenisz Classic nevű rendezvényen, már csak ezért sem volt idegen számomra a közeg. Rögtön ott a tengerparton írtam egy e-mailt a norvég cégnek, aki a Marbella Mastert szervezte, hogy itt vagyok ragyogok, és szinte azonnal visszajött a válasz, hogy másnap várnak interjúra. A találkozó napján volt a születésnapom ezt rögtön égi jelnek vettem (nevet). Elkezdtem dolgozni, kicsit visszakerültem a teniszéletbe is, és főleg a rendezvényszervezésbe. Mindig jöttek és jöttek az újabb lehetőségek, feladatok, élethelyzetek és itt ragadtam.

Öt évvel ezelőtt volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy na jó akkor most kezdjünk valami komolyabbat az életünkkel és megcsináltam a RéLounge nevű saját rendezvényszervező cégemet. Ez a vállalkozás alapvetően három tevékenységi részre bontható:

  • a rendezvényszervezés (céges rendezvények, konferenciák, meetingek, illetve különböző privát rendezvények (esküvők, stb.),
  • activity, csapatépítők, pleasure tevékenységek szervezése (városnézés, ügyességi vetélkedők, incentive utak),
  • Sport (tenisz, labdarúgás, golf, síutak). A golf és a síelés kapcsán magánutak szervezése, menedzselése vág a profilunkba. A tenisz és foci kapcsán pedig profi sportedzőtáborok, csapatépítők koordinálása. Például mi szerveztük a Puskás Akadémia marbella-i edzőtáborait az elmúlt években. De több csapattal dolgozunk együtt (pl. az osztrák válogatottal, vagy a cseh Viktoria Plzen-el) a csapatépítő programok kapcsán. Costa del Sol régióba egyébként telente 120-130 futballcsapat érkezik edzőtáborozni. 

A golf területén, itt a Costa del Sol régióban a koncepciónk a személyreszabottság, akár a szállás, akár a transfer-ek, akár a greenfee-k tekintetében. Bármilyen kérésnek megfelelően összeállítunk egy a saját igényeknek leginkább megfelelő komplett csomagot. Minden szezon végén értékeljük a helyzetet és igyekszünk fejlődni minden területen. Nemcsak a pozitív történetekből, de a hibákból is nagyon sok tanulságot lehet levonni. A legelején például sokáig azt gondoltam, hogy milyen nagy ötlet lesz, ha ajánlunk egy olyan kombinált csomagot, hogy három nap síelés a Sierra Nevada-n (3200 méter magasan) ami innen 2,5 óra, és aztán meg három nap golf Marbellán. És kiderült, hogy tévedtem (nevet).

De összességében a vállalkozás lényege a személyreszabottság, és mindenkinek igyekszünk személyes plusz szolgáltatást, egyfajta concierge szervizt adni. Most indulunk majd először, előre összerakott úgymond fix programcsomagokkal, és megnézzük, erre mekkora a kereslet. Az ügyfeleink nagyrésze skandináv, illetve brit, de persze jó néhány magyar utazónk is van. Mintegy 8-10 olyan „munkatársunk” van, akiket mozgósítani tudunk  és velük nagyon jól dolgozunk össze egy-egy nagyobb rendezvényünk esetében. 

Elérkezett az idő, hogy keressek magam mellé egy fix személyi munkatársat. És majd lehet, hogy éppen valaki fekszik a tengerparton és olvassa a hirdetésem, és ettől megváltozik az Ő élete is, fejezi be kacagva és nagyot kortyolva hideg Cava-jából.


A fotók forrása: index.hu, huntennis.hu, illetve caddie.hu

Névjegy:
Vidáts Réka, egykori profi teniszező, WTA világranglista 172. helyezett.
Hcp 12,3 szintű golfjátékos.
A Rélounge rendezvényszervező cég alapító-tulajdonosa.
Igazi sportcsaládból származik:
Édesapja 22-szeres válogatott labdarúgó, olimpiai ezüstérmes. Édesanyja válogatott középtávfutó volt (800 méteren).

2019.03.26.

Hozzászólások