A vasárnap nem csak a harmincasoké

Valamennyi korosztályt várják a Pannonián


- Huszti György írása -


A hét utolsó napján kerül megrendezésre, a MidAm ranglistaverseny a Pannonia GCC gyönyörűen ápolt völgy-zuhatagában. A verseny elnevezése talán első ránézésre némileg megtévesztő lehet, hiszen annak ellenére, hogy a Mid-Amatőr Golf Egyesület rendezi azt, nem csak a 30-55 éves korosztályt várják vasárnap Máriavölgyben. A megmérettetés ugyanis minden tekintetben ugyanolyan “hagyományos” ranglistaverseny lesz, mint bármelyik másik, például az egy nappal korábbi balatoni ranglistaverseny is. 

Így tehát a Juniorok és a Seniorok is minden további nélkül indulhatnak és kaphatnak ugyanúgy saját ranglistapontot, mint egyébként a ranglistaversenyeken “szokás”. A verseny egyúttal kitűnő alkalom a jövő heti Magyar Kupa előtt, hogy mindenki összebarátkozhasson a Pannonia verseny green-jeivel is.

Ebből kifolyólag a szervezők a versenyre szeretettel várnak MINDEN KOROSZTÁLYT, mert a verseny NEM CSAK MidAm ranglistaverseny, hanem az MGSz országos ranglistaversenye is egyben.

A hagyományoktól eltérően a verseny StrokePlay formában kerül megrendezésre tekintettel arra, hogy a MidAm Országos Ranglista helyezés alapú pontszámításról ütésszám alapú számításra tért át, ugyanakkor a versenyen való indulásnak NEM előfeltétele, hogy a játékos MidAm Golf Tour regisztrációval rendelkezzen.

Azon Senior korú játékosoknak, akik év elején jelezték a Magyar Golf Szövetségnek, hogy Felnőtt / MidAm kategóriában kívánnak versenyezni 2020-ban, sárga illetve piros elütőről kell játszaniuk és Felnőtt / MidAm kategóriában gyűjthetnek csak ranglistapontokat.

Amennyiben ilyen nyilatkozatot nem tett a Senior játékos, akkor az év során automatikusan a Senior ranglistán gyűjti a pontokat és kék/narancs elütőről kell játszania. Ennek ellenére, ha fontos számára a MidAm GolfTour és az azon gyűjtött pontok (nem ranglista!), akkor ezen a vasárnapi versenyen dönthet arról, hogy sárga/piros elütőről indul és így MidAm GolfTour pontokat gyűjt, ez esetben viszont nem kaphat Senior országos ranglistapontokat ezen a versenyen.

Tehát a lényeg, hogy MINDEN KOROSZTÁLY számára NYITOTT a verseny és így a Juniorok, illetve a kék/narancs elütőről induló Seniorok is gyűjthetik a ranglistapontokat, miként természetesen a Felnőtt ranglistába is beszámítódik a verseny!

A megmérettetésen a ranglistaversenyeken már jól megszokott módon a PLAY valósidejű LiveScore alkalmazás is üzemelni fog, miként a héten ez négy különböző versenyen és pályán is így lesz: szerdán Kisorosziban a Senior Tavaszon, szombaton Balatonudvariban a ranglistán, illetve Zalacsányban a Race To Zala Springs II. versenyen, míg vasárnap a Máriavölgyben megrendezésre kerülő ranglistán is szakaszról-szakaszra követhetőek lesznek majd az eredmények.

Minden korosztálynak jó (és eredményes) játékot kívánunk!

2020.06.16.

Hozzászólások