A rettegés délutánja

Nyuszi-e vagy?A halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult autentikus ír ünnep október 31. éjszakáján (amely a Mindenszentek katolikus ünnep előtti este), amelyet korábban elsősorban az angolszász országokban tartottak. A történelem során több hasonló római kori ünnep is elvegyült a kelta halálkultusz samhain nevű ünnepével, ezért mai állapotában ez az autentikusnak ismert pogány ünnep az ókori mediterráneumból származó elemeket is tartalmaz, amely kiegészült az ír nép szokásaival és az észak-amerikai, nyugat-európai vidám ünnepi és gasztronómiai bolondozással, töklámpás faragással, jelmezes kéregetéssel, beöltözős partikkal, almahalászattal is.

A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, ezért különféle álcázó maskarákba öltöznek, mert ezzel akarják becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.


Ha Te is erősen rettegsz a holtak szellemétől mindenképpen álcázó maszkban gyere október 31-én a Pannonia Halloween Scramble versenyére. Persze, ha rettenetesen bátor vagy, érkezhetsz maszk és jelmez nélkül is. A lényeg, hogy egy jó hangulatú, vidáman bolondos partival és versennyel köszönjünk el együtt Mindszent havától. 

Öltözz be (ha akarsz), gyere el, érezd jól magad a szellemekkel vagy a szellemírtókkal! A legendásan bohókás négyes scramble versenyre ITT tudsz jelentkezni, persze csak ha nem vagy félős nyuszi (de az már egy tavaszi mese)...

2021.10.26.

Hozzászólások