A ranglista anomáliák okairól

Sok kicsi sokra megy

- a caddie.hu "közleménye" -


Kedves Golfbarátaink!

Többen jeleztétek felénk, miszerint eltéréseket tapasztaltok a caddie.hu ranglistái, illetve a hivatalos oldal ranglistái között. Ezúton szeretnénk tájékoztatni Benneteket az eltérések okairól:

1. Az egyik legfontosabb eltérés, hogy a caddie.hu ranglistája automatikusan frissül, így mivel a tavaly április 28-i (Pannónia RV) kiesett a 365 napból, így itt már ilyen értelemben naprakész az állás, míg a hivatalos esetében erre elvileg majd csak a hétvégi (Balaton RV) frissítésekor kerül majd sor.

2. Ugyanakkor, sajnos néhány esetben anomáliákat találtunk a hivatalos ranglistában (ezeket természetesen - a segítség messzemenő szándékával - továbbítjuk a szövetség hivatalos szervei felé is). 

Női ranglista: 
- Kiss Polett Karolina nővé cseperedett :), repül az idő :( így természetesen a caddie.hu ranglistájában a nők között szerepel (míg a hivatalos oldal egyelőre juniorként kezeli), így például a hétvégi Pannóniás győzelme is semmissé vált a hivatalos oldalon, illetve emiatt valamennyi érintett hölgy magasabb pontszámot kapott, mint amely számukra járt volna.
- A hivatalos ranglistában Fiserné dr. Koplányi Eszter kétszer szerepel. Egyszer a 9. illetve egyszer a 36. helyen. Természetesen a caddie.hu oldalon csak egy  Fisernével találkozhattok. Mivel, Ő egy Top10 játékos, ez a tévesztés több hibás eredményt is maga után von.
- Mint ahogy az a tény is, hogy Briglovics Boróka tavaly pro-nak állt, de sajnos a hivatalos ranglistában még mindig amatőrként  szerepel, ráadásul Top10 helyen (8.) így alaposan “bekavar” a pontszámításba.
- Valószínűleg ezért (illetve Batta Krisztina senior tagsága következtében (bár ez szerencsére helyesen szerepel a hivatalos senior ranglistán)) fordulhatott elő, hogy az idei első ranglista versenyen (Zalacsány) a hivatalos oldal 3 db Top10 játékossal számol, de a valóság az, hogy 5 db Top10 játékos vett részt a versenyen, így ott "sajnos" valamennyi hölgynek magasabb pontszámot kellett volna kapnia.

Férfi ranglista:
- Baldauf László a PcCaddie alkalmazásban az idei első ranglistán (Zalacsány), férfiként szerepel, míg a második ranglistán (Pannónia) a senior mezőnyben. A hivatalos ranglista oldal Őt seniorként "hozza", ezzel szemben az igazság az, hogy Ő idén a férfi ranglistában óhajt szerepelni (ezt megteheti a kiírás szerint). Megkerestük, és Ő személyesen tájékoztatott Bennünket erről a döntéséről.
- Mindez két dolgot jelent, egyrészt így Zalacsányban nem 7 db, hanem 8 db Top10 játékos játszott, tehát minden férfinak magasabb pontszámot kellett volna kapnia, mint a hivatalos ranglistán, illetve a T18. helyezés (itt végzett Laci) “alatt” mindenki kevesebb pontot kellett volna, hogy kapjon.
- Szintén a T18. helyen végzett Dóka Ágoston, aki a valóságban egy 50 év alatti játékos, de sajnos a hivatalos ranglistán Super(!) seniorként szerepel. (Erről egyébként egyszer már tavaly ősszel tájékoztattuk a szövetséget). Így, mivel Ő Zalacsányban szintén T18. helyen végzett, az “alatta” következő versenyzők mindannyian rossz pontszámot kaptak.
- Továbbá, az idei második ranglistán (Pannónia) Baldauf László a T7. helyen végzett, de a hivatalos oldalon ez nem szerepel, így a mögötte végzett játékosok sajnos valamennyien rossz pontszámot “vittek haza”.
- Illetve, Mujahid Tamás visszaadta amatőr státuszát, Ő már Pro játékos, amelyet a hivatalos oldal sajnos nem vesz figyelembe, így a valóságban a ranglista 47. helyét követően minden férfi játékos eggyel feljebb csúszik.

Senior női ranglista:
- Sajnos az első ranglista versenyen (Zalacsány) mindenki rossz pontszámot kapott a hivatalos oldalon, mert ott 3 db Top10 játékossal számoltak, ezzel szemben Susan Sweeney nem ütött el (csak a startlistában szerepelt). A szövetség által kiadott ranglista kiírás egyértelműen leírja, hogy legalább egyszer el kell ütnie a játékosnak a versenyen, ahhoz, hogy figyelembe vegyék a ranglista számításnál. Az elütés nem történt meg, tehát a valóságban itt (Zalacsány) csak 2 db Top10 játékos indult, így sajnos minden senior hölgynek kevesebb pontot kellett volna itt kapnia.

Senior férfi ranglista:
- Az első versenyen (Zalacsány) T9. helyezés alatt mindenki rossz (kevesebb) pontszámot kapott a hivatalos oldaltól, tekintve - a korábban említett - Baldauf László esetére akit nem a senior, hanem a férfi ranglistában kell szerepeltetni.
- Ugyanez a helyzet a második verseny (Pannónia) esetében, ahol Baldauf László a hivatalos ranglista szerint senior 3. helyezett lett, de ez valójában nincs így, itt tehát az első két helyezett kivételével mindenki rossz (kevesebb) pontszámot kapott a hivatalos oldalon.

Super Senior férfi ranglista:
- A korábban már említett “fiatalkorú” Dóka Ágoston nem nyerhette meg Zalacsányban a super senior kategóriát - mint ahogy a hivatalos oldalon szerepel - így ott, sajnos minden induló rossz (kevesebb) pontszámot kapott.


A fentebb leírt anomáliákat természetesen elküldjük a hivatalos szerveknek is, akik minden bizonnyal a lehető leghamarabb orvosolni fogják a hibákat, és akkor a hivatalos oldal ranglistája is stimmelni fog. Addig kis türelmeteket kérjük, a hivatalos oldal nevében is, hiszen nyilván emberfeletti munka ennyi adatot észben és kézben tartani.

Reméljük sikerült - viszonylag érthetően - rávilágítanunk a két oldal ranglistái között jelentkező különbségek valódi okaira.


Továbbá, - mindezekkel részben összefüggésben - tájékoztatunk Benneteket, hogy a hivatalos oldalon a junior ranglista sajnos nem elérhető. Jakobi András “junior felelős” a segítségünket kérte és mi természetesen, és magától értetődően segítünk.
Így a caddie.hu oldalra a junior ranglisták vélhetően ma-holnap felkerülnek.

Köszönjük szépen megtisztelő figyelmeteket!

2019.04.29.

Hozzászólások