A magyar Golfatlonos

A kezdőcsúcs már megvan


 

Rendkívül érdekes és talán golfmozgalom indító tettet hajtott végre Takács Zoltán golfozótársunk az elmúlt héten, jelesül 5 nap alatt végigjárta és golfozta Magyarország 13 golfpályáját. Az első napon négy(!) pályát tett magáévá (MGC Kisoroszi, Continental, St. Lőrinc és Highland), a második etapban az Old Lake és a Pannonia került sorra, míg a harmadik napon ismét három pálya következett: Balaton Golf, Forest Hills (mind a 18 elütőjéről) és még a tótvázsonyi Vadrózsa is belefért a napi programba. A negyedik reggelen a Zala Springs, majd Birdland következett és végül az ötödik (záró)napon Sonnengolf Zsira, majd a befejezés a Hencse National pályáján. 

Így Zoli barátunk 5 nap alatt felállította az első nem hivatalos “magyar csúcsot” (statisztikák és számok lentebb). Lehet ismételni, felülmúlni a magyar golfatlont, természetesen szívesen beszámolunk az eredményekről a továbbiakban is.

Végezetül álljanak itt Takács Zoltán gondolatai:
“A hétfő reggeli első elütéstől a péntek délutáni utolsó lyuk befejezéséig, 13 itthoni pályát játszottam végig, bruttó 4 nap 9 óra 10 perc alatt. A pályákon, a 189 lyuk teljesítéséhez 1147 ütésre (átlagban 2,1 ütéssel Par felett), 99,54 km gyaloglásra (golfkocsitolásra ?) , 142 441 lépésre volt szükségem, a tiszta játékidő 36 óra és 5 perc volt.
A leghosszabb napomom 10 óra 51 percet voltam kint pályán/utaztam két pálya között, 45 lyukat teljesítve (Balatonudvari, Zirc, Vadrózsa). A kaland és a teljesítmény mellett, megismertem egy csodálatos szálláshelyet, a Zalacsány-Örvényeshegyen lévő Pálos Resort-ot és tulajdonosát és találkoztam Matyival, a 9 éves szálkásszőrű tacsival és nagyon kedves gazdijaival, a hencsei pályán. A játék közben találkoztam olyan golfozó baráttal, aki már tervezett egy hasonló túrát, de még nem sikerült összehoznia (remélem sikerül neki) és már jelezték páran , hogy nekivágnak és megcsinálják a Golfatlont ?

Köszönöm a biztatást és támogatást, amit kaptam tőletek, ezek sokat segítettek a holtpontokon való átjutásban!” ?
’Köszönjük élet! áldomásidat, Ez jó mulatság, férfi munka volt!’

Zoli


Fotó: Takács Zoltán FB

2021.09.06.

Hozzászólások