A cseh Hamupipőke (Popelka) story

Csak a driving range-re indult, de kis híján döntőt játszott


- Góg László visszatekintése -

- 2019. augusztus 18-án a Metallica a Jožin z bažin kultikus cseh dal eléneklésével ismét megnyerte magának a közönséget Prágában,
- 2019. augusztus 18-án a Sparta kettő nullra ismét megnyerte az Ostrava ellen rangadót Prágában,
- 2019. augusztus 18-án Thomas Pieters 269 ütéssel ismét megnyerte a Czech Masters European Tour tornát Prágában,
- 2019. augusztus 18-án Jakub Bareš vehette át a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat a Czech Masters díjkiosztóján Prágában.

A 25 éves amatőr golfozó mínusz egyes eredményével ugyan nem élte túl a cut-ot, de egyedül játszott par alatt a 16 hazainak számító (13 cseh és 3 szlovák) golfozó között. A Karlovy Vary-ból származó fiatal golfozó mindent megtett, hogy a versenyen induló nagy profik közelében lehessen. Jelentkezett önkéntesnek a versenyre, és hétfőn még úgy indult volna el Prágába, hogy a driving range egyik labdaszedője lesz. Ám megcsörrent a telefonja, és a Cseh Golfszövetség illetékese közölte vele a nagy hírt, hogy korábbi eredményei alapján szabadkártyával indulhat a European Tour prágai tornáján. Több sem kellett az ifjú tehetségnek, immár a golfütőivel együtt indult Prágába. 70-es és 73-as köreivel olyan golfozókat előzött meg, mint például Ernie Els, Lee Westwood, Eddie Pepperell. A legjobb hazai golfozónak járó húszezer koronás pénzdíjat amatőr lévén természetesen nem vehette át, azt a hazai golfszövetség kapta meg, melynek képviselője megígérte, hogy azt Jakub további versenyeztetésére fogják fordítani.

Emellett még számtalan érdekesség történt az idei D+D Real Czech Masters-en. Például: 32 047 látogatóval új nézőcsúcs született a verseny 6 éves története során:

Az utolsó helyen végző dán Jeff Winther új gyorsasági rekordot állított fel. Már a második kör után is az utolsó helyen állt, és mivel páratlan számú játékos jutott túl a cuton, szombaton a harmadik kört egyedül játszotta le elsőként indulva. Reggel negyed kilenckor indulva a még néptelen Albatross Golf Resort pályáján 2 óra és 3 perc alatt ért körbe!

A dél-koreai Lee Soomin-t pedig egy szokatlan hiba miatt zárták ki a harmadik kör után: caddie-je a lyukban hagyta a zászlót! (Az eset részleteire még visszatérünk szakértő golfbírónkkal)...

Fotók: Ladislav Adamek, golfextra.cz

2019.08.22.

Hozzászólások