A boldogság határvonalán

Harmadik napi mínusz három


- Huszti György írása -

Rózsa Csicsi ma 69-et (mínusz hármat) játszott az LPGA Q School második stációján a floridai Venice-ben, a Plantation GC Panther pályáján, ahol a hátsó kilencen kezdve 4 Birdie-t és egyetlen Bogey-t ütve alapozta meg a kitűnő eredményt, hogy aztán az első kilencre fordulva zsinórban 9 Par-t üssön és ezzel megtartsa mínusz hármas score-ját.

Csicsi ezzel a teljesítménnyel, a mai napon 38 helyezést ugrott előre és jelenleg a T27. helyen áll a zárónapot megelőzően (71, 73, 69). A legjobb 30 (és velük azonos eredmény) jut be az LPGA kvalifikációs versenysorozat utolsó állomására, amelyre az észak-karolinai Pinehurts Resort pályáin kerül majd sor október 21. - november 2. között (2x4 versenynap). Tehát jelenleg a továbbjutási vonal felett áll Bajnoknőnk és számításaink szerint holnap akár egy mínusz egyes score is elég lehet a továbbjutás kiharcolásához.

Nekünk, itthonról nincs más dolgunk, mint hogy holnap (csütörtökön) a lehető legtöbb pozítv energiát küldjük közösen a tengerentúlra, hogy a hazai golfsport legnagyobb csillaga teljes fényében ragyoghasson! (Elütés: Magyar idő szerint csütörtök 18:21)

 

 

Második napi írásunk:

Rózsa Csicsi életben tartotta a továbbjutási reményeket a négynapos LPGA Q School Stage II. második napján, Bajnoknőnk elég tarka-barkán teljesítve érte el a mai +1 eredményét (4 Bogey, 3 Birdie, 11 Par). ezzel Csicsi két napot követően Even Par-ban a T63. helyen áll, de ami még ennél is fontosabb, három ütésre található a továbbjutástól, amelyet egyáltalán nem reménytelen elérnie, még két nap van hátra a cut nélküli Q tornán.

Hajrá Csicsilány! Most kell hajrázni és küzdeni!

 

Első napi írásunk:

Rózsa Csicsi egy biztató mínusz eggyel (3 Birdie, 3 Bogey) kezdett a legrangosabb női profi torna, az LPGA jövő évi szezonjára kvalifikáló sorozat második felvonásán a floridai Venice-ben. A Q School I. (kaliforniai) állomáson “erőnyerő” volt Csicsi, köszönhetően az idei Symetra Tour összetett 56. helyezésének. A Stage II. négynapos küzdelmeire, csakúgy mint az elmúlt években, idén is a floridai Velencében található Plantation GCC két pályáján (Bobcat és Panther) kerül sor.

Az első napon Csicsi a Bobcat pályán (5 983 méter) kezdett (-1) és jelenleg a T38. helyen várhatja a holnapi folytatást, pillanatnyilag mindössze két ütésnyire a hőn áhított továbbjutástól a Stage III. (utolsó) Q School-ra, amelyre az észak-karolinai Pinehurts Resort pályáin kerül majd sor október 21. - november 2. között.

Versenyzőnk a második napon magyar idő szerint 14:44 órakor kezd a Panther pályán (5 818 méter). Csicsi az elmúlt két alkalommal sikerrel vette a Stage II. kihívásait, 2017-ben a második (-10), míg 2018-ban holtversenyben a negyedik (-7) helyen jutott tovább honfitársunk. 

Nagyon bízunk benne, hogy idén sem lesz ez másként, és nem szakad meg ez a kitűnő sorozat!

2019.10.16.

Hozzászólások