A Bakonyban a helyzet fokozódik

(Szinte) Minden héten háború


A büszke bruttó győztes, Dákó Szabolcs

- Véh Balázs beszámoló/beharangozója -

 

A Forest Hills Golf Club idei szezonjának fő eseménye lesz a MidAmatőr match play bajnokság. Sok játékos a saját versenynaptárában is kiemelt helyre teszi ezt a versenyt. A várható kiélezett küzdelem előszele már a héten érezhető volt Szarvaskúton. Hétfőn a férfi címvédő Krämer András előbb Meznerics Gergő, majd Véh Balázs társaságában ismerkedett a pályával mondhatni végtelenített üzemmódban, de a hét során a nevezési listáról mások is tiszteletüket tették a folyamatosan szépülő bakonyi lankákon.

Zilahy Csaba igazi match play menőként élesben tesztelte a La Pampa Kupán már verseny nívóra felhozott, a szokásosnál keményebbre és gyorsabbra kalibrált greeneket. A 28 bruttó stableford ponttal hármas együtt állásban végződő argentin szombatot jobb hátsó kilenccel a helyiek egyik legjobbja, a szintén MidAm aspiráns Dákó Szabolcs nyerte jobb hátsó kilenccel úgy, hogy az ikonikus 18-as platóján még hat játékosnak is érdemi esélye volt a győzelemre, ezzel is hangolódva a két hét múlva esedékes match play szituációkra.

A nettó küzdelmekben a hölgyek között Tarjáni Emese 43 ponttal, a szeniorok között Szabó János 39 ponttal, a férfiak mezőnyében pedig 40 ponttal és szintén jobb hátsó kilenc szakaszával Huszti György nyerte a La Pampa Étterem által felajánlott angus steak vacsorát és Malbec borokat tartalmazó fődíjat.

A helyiek nagy erőkkel készülnek a soros MidAm eseményre bízva a hazai pálya előnyében. Péntekenként közös edzéssel, a többi napon pedig a Forest Hills match play bajnokságában pallérozódik a zirci különítmény. Az áprilisi start óta már 37 meccsnél tartanak, az izgalmakat a veszpremgolfers.hu weboldalon tudja követni a tisztelt nagyérdemű.

A pálya a legszebb arcát mutatja, a június 25-i pénteki csoportmeccsek, majd a szombati és vasárnapi helyosztók a tervezett egy főre jutó 6 körrel igazi golfmaratonnak ígérkezik. Érdemes mielőbb foglalni a hotelbe is, mert sajnos a szobák kapacitása alacsonyabb a létszámlimitnél! Nevezés a GOLFiGO-ban!


Fotó: Kállay Tamás

2021.06.13.

Hozzászólások