A 13 éves veterán golfozó

Golfpályáról a vadonba


 

A 13 éves Farkas Kornél 2018. októberében kezdett el fotózni, eleinte telefonnal Szentendre zegzugos utcáin. Később, miután behatóbban kezdte érdekelni a fotózás megvette élete első fényképezőgépét, amit még ma is boldogan használ. Ezután már nem kellett sok, hogy több cikkben is megjelenjenek fotói. 2020 áprilisában bekerült, azon 20 fotós közé, akit érdemes követni az Instagramon.

De azt talán kevesebben tudják róla, hogy Kornél hat évesen kezdett el golfozni Lugosi Balázsnál. Se  rokona, se családtagja nem golfozott előtte az ismeretségi körében. A kis Kornél az autóból látta meg a Magyar Golf Club óriásplakátját és addig mondogatta, hogy golfozni szeretne mígnem a szülei elvitték Kisorosziba egy próbaedzésre. 

“Nagyon gyorsan megszerettem a golfot, így Apukámmal mindig jártunk a Junior Tour-ra, ahol viszonylag jól teljesítem. Itt országos az 4. szintig jutottam el. Életem első versenye a Szentlőrinci GC pályáján volt, ahol MatchPlay-ben sikerült diadalmaskodnom, legjobb versenyeredményemet Balatongyörökön értem el, kilenc szakaszon, plusz 12-es score. Szinte minden hétvégén kint voltam golfozni. Imádtam kint lenni a természetben, a csöndben és csak golfozni-golfozni. Ez a sport nagyon sok mindenre megtanított, többek közt türelmességre, ami valljuk be a vadfotózásnál nem hátrány.” – emlékszik vissza Kornél a golfozói éveire.

Most azonban már új vizekre evezett. Kornél több, mint másfél évvel ezelőtt kezdett el ugyanis arra vállakozni, hogy bemutassa Magyarország festőien szép természeti kincseit. Ez oly annyira jól sikerült neki, hogy szerepelt már többek közt az MTV-ben, az Indexen, Blikkben, Borsban és még sok más médiumban is. 2020-ban önálló kiállítása is volt már Szentendrén, Felfedezhető Csodák címmel.

Kornél úgy tervezi, hogy még biztosan reaktiválja magát és  golfütőt fog ragadni egyszer, de egyelőre nem tudja mikor jön el ez a pillanat az életében.


Fotó: Farkas Kornél

2021.11.11.

Hozzászólások