58 büntetőütéssel sétált haza

Walker nem ismerte az "új" szabályt- Huszti György írása -

Lee Ann Walker alaposan meglepődött az indiana-i French Lick pályáján, amikor is a háromnapos Senior LPGA Championship második körének közepén flighttársa caddie-je odafordult hozzá, és tájékoztatta miszerint sajnos megsérti (a január elsejével életbe lépett) 10.2b(4) szabályt.

MGSz által fordított szabálykönyv 10.2b(4):
A játékos mögött álló caddie-re vonatkozó korlátozás. Amikor a játékos elkezdi felvenni a beállást az ütéshez, valamint az ütés elvégzéséig:
• A caddie-je semmilyen okból nem állhat szándékosan a játék vonalának a labda mögötti meghosszabbításán vagy annak közelében,
• Ha a játékos a jelen szabály megszegésével veszi fel a beállást, azzal, hogy kilép a beállásból, nem kerülheti el a büntetést.
Kivétel – Labda a greenen: Ha a játékos labdája a greenen van, e szabály alapján nincs büntetés azért, ha a játékos kilép a beállásból és addig nem kezdi el ismét felvenni a beállást, amíg a caddie el nem hagyta a helyszínt.

Walker természetesen azonnal bírót hívott, aki megerősítette, hogy caddie-jének cselekedete sajnos - szabálytalanul elvégzett ütésenként - kettő büntető ütést von maga után. A játékos a kör végén rekonstruálta, hogy a másfél nap alatt, hány esetben fordult elő ez a cselekedet, és a hivatalos személyekkel közösen az első napra 42(!), míg a második félnapra további 16 büntetést rótt ki magára. Eredménye így 127, 90 lett (a 85, 74 helyett) amely természetesen nem volt elegendő a cut túléléséhez így Walker hazasétálhatott a második napot követően, ahol a következő napokat minden bizonnyal a szabálykönyv átolvasásával tölti. A 24 éve az LPGA-n (ebből 13 éve a Seniorok között) pallérozódó profi játékos alighanem egy életre megtanulta a leckét.

Hogy egy klasszikust idézzünk: “Ezúttal tanulság van, cut nincs” :)


Fotó: Darren Carroll, illetve MGSz Szabálykönyv

2019.10.17.

Hozzászólások