25. European Tour győzelem

Négy különböző évtizedben begyűjtött trófeák


- Huszti György írása -

A “veterán” 46 éves Lee Westwood vasárnap begyűjtötte 25. European Tour győzelmét is. Ezzel a hetedik helyen áll jelenleg a minden idők ET győzelmeit felvonultató listán. Szinte felfoghatatlan, hogy első győzelmét még a múlt évezredben, 1996. augusztus 4-én zsebelhette be, a Volvo Scandinavian Masters-en (egy igencsak izgalmas, hármas playoff-ot követően).

“Nehéz elhinnem, hogy ilyen öreg vagyok”, nyilatkozta a diadalt követően az angol acélember, “egyre nehezebb, de örülök, hogy még itt lehetek és bizonyíthatok”.

Westwood így 1 047 741 Eurót és további 36 Eurócentet szakított ki, a 7 millió Eurós össznyereményből. Mögötte egy hármas holtverseny alakult ki a negyedik nap végére Matthew Fitzpatrick (angol), Tommy Fleetwood (angol), és Victor Perez (francia) versenyzők között. Utóbbi két játékos a negyedik napon hatalmasat hajrázva 63-at (-9) játszott, az Abu Dhabi Golf Club 6 934 méter hosszú, Par72-es pályáján, Fleetwood ráadásul mindezt saját születésnapján (29) tudta megtenni. Így az üldözőhármas fejenként közel 470 000 Euróval térhetett haza az Abu Dhabi HSBC Championship versenyéről.

Westwood tehát másfél éves győzelmi csendet követően gyűjthette be 25. trófeáját, ráadásul úgy, hogy saját bevallása szerint az elmúlt két hónapban alig golfozott...ki tudja, lehet hogy “veterán” korban már éppen ez a kulcs 🙂


Fotó: Getty Images

2020.01.19.

Hozzászólások