24 millió az új Junior Programra

Ülésezett az MGSZ Elnökség


- Az MGSZ Híre - 

A Magyar Golf Szövetség elnöksége mai ülésén döntött arról, hogy a junior korú golfozók létszámának növelése érdekében új országos szintű alapprogramot indít. Az idei tervek legfőbb célja, hogy U12-es golfozók száma az év végére legalább 90-100 főre növekedjen, amelyhez a szövetség az alapszintű golftudás megszerzésének lehetőségét kínálja.

A nyolc edző és a programot irányító és felügyelő koordinátor bevonásával induló projekt 2023 április-májusában kezdődne azzal a célkitűzéssel, hogy a 2024-es szezonra legalább száz U12-es játékosra bővüljön a juniorállomány.

A program során a 8-11 éves korosztály, fiú és lány jelentkezőit várják, amelyhez öt golf klub, a Balaton Golf Club, a Continental Citygolf Club, a Budapest Highland Golf Club, az Old Lake Golf Club, valamint a Zala Spring Golf Resort csatlakozott. A klubok az edzéseken range, pálya, labda és ütőhasználatot, valamint havonta további 20 kosár ingyenes labdát biztosítanak.

Az edzők tíz fős csoportokat toboroznak a golfklubok vonzáskörzetében, és az augusztus kivételével, április és november között, heti két alkalmas, másfél órás edzéseken, valamint a háziversenyek során olyan golftudást adnak majd át a gyermekek számára, hogy a szeptember végén, az U10-es és az U12-es kategóriákban rendezendő - a korábbi időszak hagyományát újra élesztő -, országos felmérő versenyen már újonc bajnokok születhessenek.

Az alapprogram közel 24 millió forintos költségvetését a Sportért Felelős Államtitkárság és a Magyar Golf Szövetség együttesen biztosítja.


Fotó: YuliaStepanovaPhotography

2023.04.19.

Hozzászólások