18 szakaszos a Forest Hills

Duplapinek a greeneken


- Véh Balázs írása -

Lassan hozzászokhatunk, hogy a bakonyiak szinte hetente előállnak valami innovatív elképzeléssel. Lássuk, mi van ezúttal a tarsolyban!

Szombaton a régió egyik legkiválóbb értékteremtője a Herendi Porcelánmanufaktúra hozta el Szarvaskútra iparművészeti remekeit. Nem pusztán Dr. Simon Attila vezérigazgató Úr és kedves felesége emelték az esemény rangját a győzteseknek átadott Apponyi mintás vázákkal, hanem a gyárat a hagyományoknak megfelelően porcelánfestők is képviselték a klubház teraszán lehetőséget biztosítva a szerencsés résztvevőknek klasszikus herendi motívumokkal díszíteni egy-egy golflabdát.
Bár a pálya a múlt heti versenyhez képest jóval barátságtalanabb arcát mutatta köszönhetően a sok csapadéknak és az ezúttal trükkösebbre kihelyezett pineknek, Batta Krisztinán a bruttó női és Greff Bálinton a bruttó férfi kategória győztesein nem fogtak ki a nehezebb körülmények.

Jól vizsgázott a folyamatos indítás is, bár a kora reggeli flightoknak a harmattal, a délutániaknak pedig az esővel is meg kellett küzdeniük. A helyi klubversenyek történetében rekordnak számító 64 induló ismét egy remek golfélménnyel gazdagodott és a mezőny harmadának javítania is sikerült. A forecaddie az elmaradhatatlan piros kannával és a forrásvízzel ezúttal maga a tulajdonos Török László volt!

A Hoffman-Török JazzDuó


Mindezek alapján a szezon összes hátralévő versenyén marad ez a lebonyolítási forma, így a 104 főre duzzasztott nevezési maximum okán senki nem marad le a bakonyi lejtőkkel való küzdelmekről.
A legközelebbi alkalom itt is van a nyakunkon, nemzeti ünnepünkön igazi társasági eseménynek ad otthont a Forest Hills Golf Club. Kulcsár Tibor golfozó barátunknak hála a Kulcs-Soft díjait vihetik haza az ezúttal texas scramble formában elütőre álló játékosok. 

Régóta vitatéma a közbeszédben, hogy a zirci golfparadicsom a maga 18 elütőjével és 9 green-jével vajon 9 szakaszos vagy inkább 18. A dilemma eldöntésében egy újabb innovációval segítünk, ugyanis a világ számos helyén, köztük az ikonikus St. Andrews Old Course-on is alkalmazott dupla lyukas megoldás debütál ezen a héten.
Mind a csütörtöki texas, mind pedig a pénteki HCP módosító versenysorozatban érdekeltek megízlelhetik ezt a különleges kihívást, az első illetve a hátsó kilencen ugyanis ezúttal más-más helyen lesznek a lyukak, az azonosítást pedig a zászlók eltérő színe segíti majd.

A 20-i társasági versenyre már alig van hely, a pénteki hendikep módosító egyéni stableford viszont a szokásoknak megfelelően „szabadon választott” indítási időkkel még jócskán elérhető!


Fotó: Kállay Tamás

2020.08.17.

Hozzászólások