European Tour - MayBank Championship, 4. nap

Ne sírj értem Malajzia

- Góg László írása -

“Reméljük, nem kerül sor rájátszásra” - mondogatták a 18-as elütőt biztosító marshall-ok. Ugyanis észak-kelet felől baljós felhők közeledtek, és a szél is feltámadt, ami Kuala Lumpurban a legbiztosabb jele annak, hogy hamarosan elázunk.

A Maybank Championship utolsó szakasza előtt egy ütés volt a különbség az ausztrál Scott Hend és az utolsó kört az élről kezdő spanyol Elvira Nachos között. Mivel a 18-as egy Par5 szakasz, várható volt, hogy Nachos kockáztatni fog és kettőből támadja a greent. Viszont - mondták - ha Hend elkerüli a bal oldali fairway bunkert, akkor már nagy baj nem lehet. Természetesen eltalálta, Nachos kezdőütése pedig messze elöl a fairway közepén landolt, kitűnő lehetőséget biztosítva a green támadására.

Közben viszont eleredt az eső. Először csak apróbb cseppekben hullott az égi áldás. Scott Hend nem sokat teketóriázott, ready golfot játszva szépen a green elé tette másodikra a labdáját. Az utolsó flight harmadik tagja, David Lipsky sem teketóriázott sokat, ő is a layup-ot választotta, még közelebb ütve a greenhez. Mivel az előző flight még mindig a greenen volt, Nachos még mindig kivárt. Az esőcseppek viszont egyre sűrűbben hullottak, úgyhogy mire odaállt az ütéshez, már semmi esélye nem volt elütni a greenig.

Mire mindhárman odaértek a labdájukhoz, már haragos zivatar terítette be a 18. szakaszt. Hend harmadikra a zászlótól öt méterre balra tette a labdáját. Lipsky a zászló alatt volt négy méterrel.

Nachos pedig, aki a legközelebb volt a greenhez, került a legtávolabb a zászlótól. A nagyon nehéz greenen egy nagyon hosszú birdie putt várt rá - ami a rájátszás kiharcolásához kellett - míg Scott Hendnek volt két gurítása a parért és a győzelemért. És ekkor megdörrent az ég, és megszólalt a kürt.

Egy és háromnegyed órát kellett várni, hogy odaállhassanak a gurításhoz. A spanyol magabiztosan küldte útjára a labdáját, amely egyenesen a tíz(!) méterre lévő lyuk közepébe pottyant. -15! Hend, ahogy az várható volt, két ütésből megcsinálta a Par-t, és következhetett a rájátszás. Előtte még kaptak egy-egy tucat labdát, és a tizes szakasz elütőjét driving range-nek használva ismét bemelegíthettek. Érdekes volt, hogy míg a spanyol csak hosszú ütéseket végzett, addig az ausztrál csak a wedgeit melegítette be.

Mintha sejtett volna valamit. Ugyanis másodjára pont fordított helyzet állt elő az elütés után, Nachos a rettegett fairway bunkerben, Hend a fairway közepén. Elvirának nem volt más választása, csak mintegy száz méterrel a green elé tudta helyezni a labdáját. Scott második ütése egy fával való találkozást követően a green melletti bunkerben kötött ki, ahonnan a zászlótól egy méterre tette harmadikra. Nachos mintegy négy méterrel túlütötte a zászlót, és a birdie putt sem sikerült. Az ausztrál viszont biztos kézzel értékesítette a birdiet, megnyerve ezzel a 2019-es Maybank Championshipet. A harmadik helyen a a feltörekvő thai tehetség végzett egyedül. A tavalyi győztes Sharma Shubhankar és a házigazdák nagy reménysége, Gavin Green együttállásban a harmincadik helyen végeztek.

T1. Scott Hend (AUS)  69  70  67  67  273
T1. Nacho Elvira (ESP)  65  72  66  70  273
  3. Jazz Janewattananond (THA)  66  72  68  69  275

 


A cikkben szereplő fotók forrása: caddie.hu

2019.03.24.

Hozzászólások

European Tour - MayBank Championship 2019

A caddie.hu fotómontázsa az esőáztatta malajziai versenyről